Novak Đoković u Njujorku organizuje aukciju za decu Srbije

Novak Đoković u Njujorku organizuje aukciju za decu Srbije

Autor: | 01/09/2012

0

Kada Novak Đoković pozove, najpoznatija imena Sjedinjenih Američkih Država spremna su da pomognu. Naš najbolji teniser, u ime svoje humanitarne fondacije, prirediće dobrotvornu večeru u Njujorku, neposredno po završetku Ju-Es opena, 12. septembra u jednom od elitnih lokala u centru grada.
U planu je da se organizuje aukcija, na kojoj će biti skupljana sredstva za decu Srbije. Novak se, naime, opredelio da svoj humanitarni rad posveti ulaganju u programe ranog obrazovanja i obnovu i izgradnju vrtića.
Među gostima će biti veliki broj uglednih zvanica iz sveta sporta, modne industije, biznisa, ali i više filantropa, poznatih po učešću u dobrotvornom radu.
Prvi među njima je Novakov lični prijatelj, Ronald Barkl, američki poslovni magnat, čije bogatstvo se procenjuje na 3,2 milijarde dolara. Mesto na aukciji zauzeće i Endi Garsija, čuveni holivudski glumac, koji se proslavio ulogama u filmovima "Kum 3", "Okeanovih 11", "Kada čovek voli ženu", "Nedodirljivi"....
Đokovićev predlog da se uključi u ceo događaj rado je prihvatila i jedna od najvećih modnih kreatorki na svetu, Dona Karan, vlasnica istoimenog brenda, takođe poznata po dobrotvornom radu. Novakova gošća biće i prava modna institucija, urednica američkog "Voga", Ana Vintur (godišnje zarađuje 2.000.000 dolara), zatim Poljakinja Anja Rubik, jedan od najtraženijih top modela današnjice.
Dolazak na večeru potvrdili su i Mo Stojnović, prvi čovek kompanije "Jana voda" za američko tržište, kao i Milutin Getsbi, filmski producent, poznat i po tome što je na jednoj od ranijih dobrotvornih aukcija, kupio Madoninu belu akustičnu gitaru za 300.000 evra. Potom joj je vratio, kako bi se njena deca igrala i svirala baš na ovom instrumentu.
Cilj aukcije i, uopšte, misije Novakovog fonda je da se pomogne deci, time što će im se omogućiti da razvijaju i ostvaruju svoje potencijale u bezbednom, kreativnom i lepom okruženju, i da, što je više moguće, zaborave na teškoće sa kojima se suočavaju.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin