Premijera mjuzikla "Glavo luda" na Terazijama

Premijera mjuzikla "Glavo luda" na Terazijama

Autor: | 27/09/2012

0

Rediteljski debi glumca Nikole Bulatovića, mjuzikl "Glavo luda", naći se se premijerno pred beogradskom publikom u petak 28. septembra u 19:30h, u Pozorištu na Terazijama. Mjuzikl "Glavo luda" je premijeru imao ovih dana - dva pretpremijerna izvođenja u Čačku, a tamošnjih hiljadu i dve stotine gledalaca najavljuju novi domaći hit na repertoaru kuće.
- Prva reč komada nastala je još pre jedanaest godina. Početna ideja nije bila muzika Zdravka Čolića, ali dok sam pisao priču o rokenrol bendu, na radiju se čula pesma "Produži dalje", koja govori o čoveku na sceni - kaže Bulatović. - Naša je priča o bendu koji je došao s periferije, a onda, posle pobede na "Beogradskom proleću" počinje njihov put ka svetskoj karijeri. Paralelno s tim, dešava se i ljubavni (zabranjeni) zaplet između dvoje mladih. U osnovi predstave je dramski tekst i svi ostali segmenti mogu da žive sami za sebe.
Upravnik Pozorišta na Terazijama Mihailo Vukobratović ističe da sezonu počinju s mjuziklom koji je dobar spoj iskustva i mladosti, a kroz audiciju je za neke uloge prošlo više od sto kandidata. U predstavi su angažovana sva četiri ansambla kuće (Hor, Balet, Drama i Orkestar), dok će se u glavnoj muškoj ulozi pojaviti u alternaciji dva glumca: Hadži Nenad Maričić i Žarko Stepanov. Ekipu predstave "Glavo luda" čine i Jelena Trkulja, Milan Antonić, Milica Janketić, Ljiljana Stjepanović, Dragan Vujić Vujke, Elizabeta Đorevska, Slaven Došo... Koreograf je Nebojša Gromilić, kostimograf Emilija Kovačević, scenograf Aleksandar Denić, a aranžer i dirigent Ivan Ilić.
Kako saznajemo, Zdravko Čolić neće zbog turneje prisustvovati premijeri, ali je ekipi pružio punu podršku. I svih devetnaest autora (Arsen, Brega, Kovač, Bajaga...) dali su dozvolu da se koriste njihove melodije.

 
Izvor: Novosti/B92

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin