Dragana Mićalović: Gluma kao hobi i životni izazov

Dragana Mićalović: Gluma kao hobi i životni izazov

Autor: | 30/10/2012

0

Dragana Mićalović je uspešno krenula stazama svoje starije sestre Slobode. Dobija nove uloge, rediteljima je interesantna, a gluma joj je samo hobi. Dragana je student druge godine Fakulteta za menadžment u kulturi i medijima. Glumačku akademiju pokušala je jednom da upiše, ali nije uspela.
- Važno mi je da se dopadam ljudima, da im se sviđa kako radim, i da me zovu, tako da za svoju 21 godinu, baš mnogo radim - kaže Dragana za.
- Dosad sam snimila dve serije, nedavno sam radila i film sa Italijanima, igrala sam u dve predstave i sada snimam seriju “Zvezdara”. Starije kolege me ubeđuju da treba da upišem glumu, i volim je, ali u Srbiji je velika konkurencija, a malo posla. Moram da razmišljam od čega ću da živim. Pametnije je da studiram nešto “konkretno”, a da se glumom bavim iz ljubavi, jer ona jeste moja prva ljubav.
Dobijate li savete od sestre Slobode i zeta Vojina Ćetkovića, kao starijih kolega? Ko je stroži kritičar?
- Mislim da je zet stroži. A sestra, pošto sam njena, nekako bira reči da me ne ubije u pojam.
Zet je strog ili realan?
- Pre ovo drugo. Realna je i sestra, i roditelji... Mama kao i svaka mama, za nju smo uvek najlepši i najbolji, ali Vojin me, pre svega, posmatra profesionalno, to je odnos dvoje kolega. I radujem se što je tako.
Kakvi su vam planovi posle “Zvezdare”?
- Trenutno radim i neke predstave u KPGT-u kod Ljubiše Ristića. U planu je i film mladog reditelja s kojim sam već radila, kao i još jedan film o kome baš ništa ne smem da otkrivam. Ali, sve u svemu, biće posla.
Da li publika bolje pamti glumce po ulogama u TV serijama nego po drugim ostvarenjima?
- Po serijama, ali iz razloga što ljudi nemaju novca da odlaze u pozorište i u bioskop. Najčešće su kod kuće i gledaju serije.
Broj tri posebno je značajan za Draganu:
- Prezadovoljna sam ulogom u seriji “Zvezdara”. Baš mi je legla jer igram treću kćerku, što je moja životna realnost. Meni je sve nešto pod tri. Rođena sam trećeg marta, dakle trećeg dana, trećeg meseca, treće sam dete u porodici, nas su tri sestre, trenutno imam i tri sestričine, i sad i u seriji igram treću, najmlađu sestru - kaže Dragana, kojoj starija sestra Sloboda uvek pruža podršku.
Imate li dečka? 
- Nemam vremena za ljubav. Mlada sam i ne bežim od toga, ali, sada su mi na prvom mestu obrazovanje i karijera - kaže Mićalovićeva, koja je do nedavno bila u vezi sa Markom, bratom Novaka Đokovića.
- Bili smo zajedno, više nismo, ali smo ostali u odličnim odnosima. Čujem se povremeno i sa njim i sa Noletom, oni su lepo odgojeni momci, baš divna porodica.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti