Srpski predstavnik za Evrosong biće izabran na festivalu "Beosong"

Srpski predstavnik za Evrosong biće izabran na festivalu "Beosong"

Autor: | 28/11/2012

0

Radio-televizija Srbije odlučila je da našeg predstavnika za Pesmu Evrovizije za narednu godinu izaberu građani na muzičkom festivalu "Beosong 2013".
- Odlučili smo da festival bude način izbora ovogodišnjeg srpskog predstavnika - rekla je Duška Vučinić, šef pres službe RTS-a i izvršni direktor projekta "Pesma Evrovizije Srbije".
Ona je navela da će građani Srbije birati svog predstavnika za Malme tokom dvodnevnog muzičkog festivala "Beosong 2013", koji će biti održan u martu iduće godine, a kojem će prethoditi Konkurs za izbor kompozicija za takmičenje "Beosong 2013".
- Konkurs za izbor kompozicije biće objavljen 1. decembra u dnevnim novinama i na sajtu RTS-a (www.rts.rs), a trajaće od dana objavljivanja do 20. januara - precizirala je Vučinić.
U polufinalu - tokom prve večeri muzičkog festivala "Beosong 2013", takmičiće se najviše 15 kompozicija, a građani Srbije će SMS porukama odabrati pet prvoplasiranih među kojima će tokom druge, finalne večeri biti izabrana kompozicija koja će predstavljati Srbiju u Malmeu.
Vučinićeva je, takođe, rekla da će, u skladu s finansijskom situacijom, muzički festival "Beosong 2013." biti organizovan i realizovan u TV studiju RTS-a, uz direktan TV prenos.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin