Hor "Viva Vox" oduševio publiku u Sava centru

Hor "Viva Vox" oduševio publiku u Sava centru

Autor: | 02/12/2012

0


Hor "Viva Vox", sastavljen od 37 mladih, telentovanih pevača, koji izvode obrade poznatih pop i rok pesama, održao je 1. decembra u prepunoj velikoj dvorani Sava centra prvi od tri u nizu koncerta i doživeo stojeće ovacije od skoro 4.000 ljudi.
Uz pesmu "Rockin In The Free World" ušetali su na scenu Sava centra praćeni aplazuom i uzvicima oduševljene publike, mahom sastavljene od mladih. U mraku, sa lampama u rukama kojima su naizmenično osvetlljvali svoja lica, članovi popularnog hora počeli su koncert pesmom "Ameno".
Sledio je još gromkiji aplauz nakon čega se okupljenima obratila dirigent Jasmina Lorin, uz izvinjenje, pošto je zaboravila sve što je mislila da kaže i vidno dirnuta reakcijama publike, zahvalila im na podršci.
Članovi hora su se potrudili da uz svaku pesmu pripreme i odgovarajuću koreografiju, svetlosni efekti i po koji rekvizit bili su samo dopuna hitova koje su izvodili u svojim aranžmanima. Publika se prisetila pesama "Mama Mia" grupe Abba, "Rama Lama Ding Dong" Vampira, "Libar" Džibonija, "Bohemian Rhapsody" grupe Queen, "Circle of Life" Eltona Džona, teme iz serije "Prijatelji" - "I’ll be there for you"...
Svoj repertoar, na oduševljenje publike, obogatili su pesmama "Srce" grupe EKV, "Feeling good" Nine Simon, "Always Look On The Bright Side Of Life" kada se čak spustio oblak sa plafona, a svetlosnim efektima su dočarane promene vremenskih prilika – od sevanja do sunca. Članice hora otpevale su "Voules Vous Coucher Avec Moi" (“Lady Marmalade”), a bitbokser Tihomir Jovanić je osim transparenta sa izjavama ljubavi, nakon kratkog solo nastupa, od devojaka iz publike dobio i plišanog medu.
Euforične rekacije, "Viva Vox" je zaslužio izvođenjem malo žešćih i komplikovanijih numera kao što su "By The Way" grupe Red Hot Chili Pepers i "Smells Like Teen Spirit" grupe Nirvana. Ipak interpretacija pesme "Killing In The Name Of" benda Rage Against The Machine je, sudeći po reakcijama prisutnih, obeležela koncert. Nezaobilazna je bila i pesma benda Ramštajn - "Du hast" koja svaki put već prvim taktovima izmami gromoglasan aplauz.
Publika, koja je do poslednjeg mesta popunila veliku dvoranu Sava centra, salu ja nepustila aplaudirajući i vrišteći nakon završetka.
Ponovno izvođenje melodije "Ameno" na bis praćeno je tapšanjem u ritmu, da bi hor "Viva Vox" koncert završio miksom pesama benda Prodigy i "kišom" konfeta uz svetlosni šou koji je sve vreme dopunjavao njihov nastup.
"Viva Vox", zbog velikog interesovanja, nastupaju večeras, 2. decembra i u ponedeljak, 3. decembra, u Sava centru.

Izvor: B92

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin