Dragana Mirković: Zaista bih volela da rodim još jedno dete!

Dragana Mirković: Zaista bih volela da rodim još jedno dete!

Autor: | 06/01/2011

0

Folk pevačica u svom domu u Beču sa porodicom proslavila katolički, a sada slavi i veliki pravoslavni praznik. Tako je to kod Dragane Mirković. Punih 11 godina. Ovog puta sa suprugom Tonijem i decom Markom i Manuelom badnjak je unela u svoj velelepni dom u Beču. Neće dolaziti u rodni Kasidol, piše Kurir. 
- Naš Božić proslavljamo onako kako su me roditelji naučili, sa svim običajima. Često smo u Srbiji za Božić, ali dešava se da ostanemo i u Austriji, kao sad na primer. Dešava se to zbog nekih poslovnih obaveza ili zbog toga što nam se vreme ne dopada, pa se brinemo da se deca ne prehlade... Inače, za Badnje veče sedimo na slami, na podu, a za katolički Božić za stolom. Za katolički Božić na ukrašenom venčiću nalaze se četiri sveće i ne unosi se badnjak. To su jedine razlike koje sam primetila za ovih jedanaest godina.
Da li Dragana mesi česnicu ili to radi neko drugi?
- Neko drugi, ali učestvujem i ja u tome. Stavljamo sve što ide u česnicu - novac, bosiljak za zdravlje i neki deo od vrata ili badnjaka koji asocira na kuću. Najinteresantnije je kad delimo česnicu i gledamo ko je šta dobio u svom parčetu. To mi je veoma zanimljivo, kao i deci. Za Badnje veče je posna trpeza. Obavezno pijani šaran, različite vrste ribe... Deca vole pohovane filete. Naravno, pohujemo bez jaja, zatim posni pasulj i mnoga druga posna jela. A za Božić pečenje, sarma, razni prilozi, predjela... Bitno je samo da je veselo. Dođe Tonijeva familija, svrate prijatelji. Za katolički Božić, kao i za pravoslavni, puna mi je kuća.

Da li pevačica planira treće dete u 2011. godini? 
- To ne može da se planira, ali ako se desi, biću najsrećnija. Zaista bih volela da rodim još jedno dete. To je jedino što želim. Za Božić i Novu godinu samo mogu da se zahvaljujem bogu i ništa drugo. Ne treba ništa da želim, samo treba da se zahvaljujem".

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin