Pravoslavni džetseteri: Brojne poznate ličnosti slave Božić 7. januara

Pravoslavni džetseteri: Brojne poznate ličnosti slave Božić 7. januara

Autor: | 06/01/2011

0
Pravoslavni džetseteri!
Najradosniji hrišćanski praznik, Božić, po julijanskom kalendaru obeležavaju i neke od najpoznatijih holivudskih zvezda. Jedni su rođeni u pravoslavnim porodicama, a drugi su prešli u pravoslavlje zbog bračnih partnera. „Alo!“ vas podseća na to koje će slavne ličnosti obeležiti Božić 7. januara.
Promenila veru zbog Rusa!

Britanka Naomi Kembel (40) jedna je od najpoznatijih manekenki na svetu. Rođena je u Londonu, majka joj je poreklom sa Jamajke, a oca nikad nije upoznala. Putem slave krenula je već u sedmoj godini, kada se pojavila u jednom spotu Boba Marlija. U aprilu 1986, kada je imala samo 15 godina, Naomi je debitovala na naslovnoj strani magazina „El“. Do danas je snimila više od 500 naslovnih strana za najpoznatije svetske magazine. Nikad se nije udavala iako je kratko bila verena sa Adamom Klejtonom, basistom benda U2. Razlog za njen prelazak u pravoslavlje je ljubav! Naime, Naomi se već nekoliko godina zabavlja sa Vladislavom Doronjinom, ruskim tajkunom, koji se obogatio na nekretninama. Iako je Doronjin još zvanično u braku sa Jekateronom, sa kojom ima i dvoje dece, Naomi je zbog njega postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

Holivudski dinosaurus!

Tom Henks (54) je svakako jedan od najpoznatijih glumaca u istoriji Holivuda! On je dobio dva uzastopna „Oskara“ za glavnu ulogu 1993. i 1994. u filmovima „Filadelfija“ i „Forest Gamp“. Samo u SAD, filmovi u kojima je igrao zaradili su skoro četiri milijarde dolara. Tom je rođen u Kaliforniji, a njegov otac Amos je daleki potomak Abrahama Linkolna. Henks je u pravoslavlje prešao zbog druge žene Rite Vilson, koja je glumica i producent. Rita je rođena u Kaliforniji kao Margarita Ibrahimov i njen otac je iz Bugarske, a majka joj je Grkinja poreklom iz Albanije. Imaju dvoje dece.

- Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena moja deca - rekao je Tom Henks.

Pravoslavni Albanac!

Džejms Adam Beluši (56) rođen je u Čikagu, njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice sa Grčkom. On je pripadnik Albanske pravoslavne crkve. Proslavio se u filmovima K9 i „Crveno usijanje“. Beluši je ponosan na korene i nedavno mu je Bamir Topi, predsednik Albanije, uručio počasno državljanstvo. Tokom posete Tirani obišao je i pravoslavnu crkvu. Zanimljivo je da je Džejms sa porodicom tokom osamdesetih godina posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu pre nego što je krajem devedesetih javno dao podršku nezavisnosti Kosova i stao na stranu Šiptara. Ženio se tri puta i ima troje dece.

Seksi Jermenka!

Starleta Kim Kardašijan (30) je rođena u Los Anđelesu i njen otac Robert je bio poznati advokat. Ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Kim je najpoznatija u porodici, a njene dve sestre se takođe bave šou biznisom. Slavu je stekla nakon što je u javnost pušten njen porno-film sa pevačem Rejom Džijem, a cementirala je uspeh kada se pre tri godine skinula za „Plejboj“ i pokazala seksi obline. Polovinom 2010. je dobila i svoju voštanu figuru u čuvenom muzeju „Madam Tiso“. Iza sebe ima brak sa producentom Dejmonom Tomasom (2000-2004).

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: božić poznati