Bilja Krstić slavi deceniju rada

Bilja Krstić slavi deceniju rada

Autor: | 08/01/2011

0

Etnopevačica Bilja Krstić i „Bistrik orkestar“ ove godine proslavljaju deceniju rada. Značajan jubilej obeležiće novim albumom, koji će, osim na domaćem tržištu, biti objavljen i u Evropi i Americi. Album se sastoji od dva diska, na jednom će biti „a kapela“ pesme, a na drugom numere sa instrumentima, pišu Novosti.
- Malo je poznato da smo pevali „a kapela“ pesme i ovo je prilika da odvojimo te dve stvari - rekla nam je Bilja Krstić. - Na drugom disku naći će se numere sa muzikom i zanimljivim gostima iz inostranstva. Novi album je trebalo da objavimo još prošle godine, ali smo odlučili da to, ipak, bude ove, kada obeležavamo jubilej. Za evropsko tržište album će objaviti „Intuition Schott Music“, koji je bio izdavač našeg prethodnog diska „Tarpoš„, a prvi put pesme će biti dostupne u Americi u izdanju „Labor rekordsa“.
Deceniju rada i izlazak novog albuma Bilja Krstić i „Bistrik orkestar“ krunisaće beogradskim koncertom na otvorenom prostoru.
- Koncert će biti održan 1. juna kada obeležavamo 10 godina postojanja - ističe Bilja. - Biće to praznik za uši, a ceo spektakl upotpuniće i gosti iz inostranstva. Još nismo odlučili gde ćemo svirati, a jedna od ideja je da to bude na Kalemegdanu - rekla je Bilja za Novosti.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: bilja krstić