Goran Bregović, Tonči Huljić i Petar Grašo pripremaju "World music" spektakl

Goran Bregović, Tonči Huljić i Petar Grašo pripremaju "World music" spektakl

Autor: | 09/01/2011

0

Tonči Huljić kao inicijator, Goran Bregović kao producent i Petar Grašo kao, naravno - pevač! Radi se o novom projektu Tončija Huljića koji će se novim "etno world music" pravcem pokušati da se otisne i na tržište van Balkana. Novinar Dorijan Elezović posetio je trojac na Jahorini u kući Gorana Bregovića gde se novi materijal snima punom parom, ali nađe se vremena i za zabavu, piše index.hr.
- Radi se o neobičnom sklopu, minimalističkom pristupu, koji bi hteo da uguram u prostor etno scene - objasnio je Huljić.
- Imam tremu, a to znači da mi je stalo do ovoga. Tu muziku možete sebi predočiti ako zamislite da se budite usred Felinijevog filma - istakao je on.
Bregović
o kolegi Huljiću ima samo reči hvale.

- Dobar je, piše melodije iz glave, to se zove talenat -
rekao je osnivač Bijelog dugmeta. - Ja se u svemu tome zabavljam, stižu mi neki Dalmoši, pevaju, meni je to tulum. Muzika nije ozbiljna stvar, rudari i ginekolozi se bave ozbiljnim poslom, mi ne- filozofirao je Brega.
I Petar Grašo uživa u poslovnom druženju na Jahorini. 
- Radi se u divnoj, prijatnoj atmosferi. Huljićeve pesme napisane su na starodalmatinskom narečju, zaboravljenom jeziku koji u sebi ima dosta italijanskih stvari, što mu daje posebnu egzotiku -
zaključio je Grašo. Kako je protekao razgovor s trojicom muzičara pogledajte u videprilogu.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin