Tereza Kesovija: Sigurna sam da će mnogi plakati sa mnom

Tereza Kesovija: Sigurna sam da će mnogi plakati sa mnom

Autor: | 22/01/2011

0

Tereza je najveći deo priprema za koncert u Srbiji, prvi posle skoro 20 godina, obavila u Zagrebu.
- Garantujem da niko sa koncerta neće otići sa nekom negativnom emocijom, a sigurna sam da će mnogi poput mene same zaplakati u Sava centru”, kaže Kesovija za „24 sata”.Dobila sam hiljade mejlova u kojima me prijatelji pitaju kada ću nastupiti u Srbiji. Publika i ja smo se uželeli dobrog provoda u Beogradu Zbog toga dosta vremena provodim na probama kako bi svaki detalj na koncertu dovela do savršenstva - kaže kraljica mediteranske šansone. Kesovija ističe izuzetan kvalitet orkestra koji će je pratiti na nastupima u Novom Sadu i Beogradu.
- Osim razmene emocija sa mojim prijateljima u Beogradu, najviše se veselim saradnji sa fantastičnim orkestrom „Camerata Serbica”, kojim će dirigovati Đelo Jusić. Đelo je moj džoker na pozornici. Sve ono što je tokom godina bilo voljeno i slušano, poteklo je iz njegovog pera. Garantujem da niko sa koncerta neće otići sa nekom negativnom emocijom, a sigurna sam da će mnogi poput mene same zaplakati u cetru Sava -
iskrena je Tereza Kesovija.

Popularna pevačica je otkrila kojom pesmom će otvoriti koncerte u Srbiji.
- Logičan izbor je pesma „Prijatelji stari gdje ste” zbog svih ovih godina u kojima političari nisu dozvoljavali da se viđam sa svojim prijateljima u Srbiji. Spremamo specijalni aranžman za tu pesmu, a instrumentalni uvod će trajati malo više od tri minuta -
najavljuje ona. Specijalnih gostiju na pozornici neće biti jer popularna pevačica preko dvadeset godina nije nastupala u Srbiji.
- Koncert će trajati koliko publika bude želela da sluša moje pesme. Zajedno sa Đelom Jusićem napravila sam spisak pesama koje uvežbavamo na probama sa orkestrom, ali to je tek okvir za divne momente koje očekujem u Spensu i Sava cedntru. Nikad se ne zna gde će me guštanje sa publikom odvesti - priča Kesovija.
Njeni hitovi, poput ”Prijatelji stari gdje ste”, ”Nono, Nono...”, ”Sunčane fontane”, „Sviraj mi sviraj”... samo su neki koje će publika u Beogradu moći da čuje. Tereza Kesovija je, inače, snimila više od trideset LP ploča i sedamdesetak signlica, kao i desetak CD-ova, a ima i veliki broj pesama koje nisu nikada ni snimljene.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: tereza kesovija

Pročitajte još