Na prvom koncertu posle 25 godina: Publika Terezu Kesoviju zasula cvećem!

Na prvom koncertu posle 25 godina: Publika Terezu Kesoviju zasula cvećem!

Autor: | 23/01/2011

0

Uz pesmu "Prijatelji stari gdje ste" Tereza Kesovija počela je svoj koncert na novosadskom SPENS-u, izmamivši suze na oči nekolicini hiljada poklonika njene muzike koji su na ovaj njen nastup čekali punih 25 godina. Vrlo brzo počeli su da se redaju Terezini stari hitovi: "Nono", "Na Stradunu", "Stare ljubavi", "Nježne strune mandoline", "Na kušinu", "Moja posljednja i prva ljubavi"... Publika sačinjena uglavnom od sredovečnih i starijih bračnih parova i žena počela je da prilazi bini poklonivši Terezi više desetina buketa sa cvećem i vrećica sa raznim poklonima. 73-godišnja pevačica je besprekorno izgurala gotovo dvosatni veoma zahtevan koncert bez minuta pauze, presvlačenja ili predaha.

Sa svojim fanovima je Tereza bila u stalnoj komunikaciji, tražila da joj iz publike dodaju maramicu da obriše čelo, čak i šnalu za kosu kada joj je postalo prevruće. Dok je pevala pesmu "Još se srce umorilo nije" naslonila se na dirigenta Đelu Jusića, skinula cipele i nastavila da peva bosa, dodavši: - Srce se nije umorilo ali noge jesu!

Jedan momak iz publike zamolio je da mu na minut da mikrofon što je ona i učinila pa je mladić iz Novog Bečeja kako je rekao, zapevao "My Way" od Frenka Sinatre. Na kraju koncerta umesto klasičnog bisa, publika je ustala prišla bini i zajedno sa Terezom otpevala još nekoliko njenih hitova. Na kraju se zahvalila mladoj Novosađanki Nataliji Cajić koja je najzaslužnija za njene ponovne nastupe u Srbiji pošto je sa njom pre par meseci stupila u kontakt putem mejla za pozvala je u ime ovdašnjih fanova da ponovo peva pred novosadskom i beogradskom publikom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: tereza kesovija

Najnovije vesti