Haris Džinović: Na moje derneke dolazili su Mik Džeger i Džordž Majkl!

Haris Džinović: Na moje derneke dolazili su Mik Džeger i Džordž Majkl!

Autor: | 06/02/2011

0

Majstor sevdaha Haris Džinović koji je svojevremeno, kada se u bivšoj Jugoslaviji krenuo rat, otišao u Francusku, ispričao je kako je već na početku svog života u inostranstvu bio u prilici da upozna neke od najpoznatijih svetskih muzičara.
- Dok je u SFRJ besneo nesretni rat, stigao sam u Kan na poziv prijatelja. Tamo sam upoznao Izabel Fore, suprugu francuskog kompozitora Kloda Fransoa, koja mi je predložila da snimim jubilarnu verziju hita “My Way”, koji je proslavio Frenka Sinatru. Ona je čula za moj glas pre nego što me je upoznala u Kanu i želela je da u ciganskom aranžmanu otpevam ”My Way”. Izdavačka kuća ”Polygram” mi je za distribuciju i prodaju tog singla dala na korišćenje vilu u mondenskom Sen Tropeu. Tamo sam organizovao derneke s A-ekipom džet-seta. Mik Džeger, Helena Kristensen, Džek Nikolson, Džordž Majkl, Kevin Kostner, Silvester Stalone... bili su stalni gosti na mojim dugim i zahtevnim zabavama -
priča Haris za Blic, ne krijući da nije bio previše oduševljen novim društvom.
- Nije mi se dopala njihova blazirana učtivost pa sam se trudio da ih opustim pesmom i svakovrsnim preterivanjem koje je deo folklora balkanskih naroda. Voleli su da im pevam jer sličnu emociju u glasu nigde nisu čuli. Džordž Majkl me je pitao: ”Hari, kako to da nisi već postao svetska zvezda”, a ja sam mu odgovorio, ”Majstore, da si se ti rodio u Sarajevu, ne bi imao ni za cigare.” Objasnio sam mu da u Sarajevu imaš tri velike obaveze: fudbal, skijanje i sedenje po kafanama. Nemaš vremena za program velike svetske zvezde.On se samo nasmejao i klimnuo glavom - ispričao je Haris za Blic.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti