Bata Kovač: Ćerke nisu čule moju pesmu za "Evrosong". Sve sam zaštitio u kompjuteru!

Bata Kovač: Ćerke nisu čule moju pesmu za "Evrosong". Sve sam zaštitio u kompjuteru!

Autor: | 20/02/2011

0

Kompoziciju Kornelija Bate Kovača pod nazivom „Ring, ring, ring“ na nacionalnom izboru za srpskog predstavnika na „Evrosongu“ pevaće beogradska grupa „Briz“. Pesma je u retro stilu, u duhu šezdesetih godina, a autori teksta i aranžmana su članovi „Briza“, čiji je pevač i vođa Aleksandar Eraković Era. Odluka jednog od naših najistaknutijih kompozitora da za izvođača svoje pesme izabere baš bend, mnoge je iznenadila.
- Možda je javnost očekivala da se opredelim za neko zvučno ime, ali, poznati pevači se teško odlučuju da učestvuju na takmičenjima jer smatraju da mnogo gube ako ne pobede. To, naravno, ne prija. Grupa „Briz“ je bila iznenađena mojim pozivom, ali zato oduševljena pesmom - priznaje Bata Kovač za Večernje novosti.
O “rivalstvu” sa ćerkama Aleksandrom i Kristinom kaže:
- Takmičili smo se i ranije između sebe, ali ne direktno da pobedimo jedni druge, već da dokažemo da je to što radimo kvalitetno. Ideja RTS je bila da angažuje tri autora koji se ne bave istim stilom, što je dobro... Nisam čuo ni notu Aleksandrine pesme, ali sam sasvim slučajno čuo nekoliko taktova Kristinine kompozicije i to kada sam ušao u studio da nešto uzmem. Sve troje radimo u istom studiju, ali u potpuno različitim terminima, kako ne bismo imali uvid u to šta onaj drugi radi. Kristinina pesma je u njenom fazonu. One nisu čule nijedan takt moje numere, jer sam sve dobro zaštitio u kompjuteru i niko nema pristup. Među prvima moju kompoziciju je čuo Momčilo Bajagić Bajaga i mnogo mu se dopala, a moja ideja je bila da on napiše tekst.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još