Ivana Negativ: Ćerka Sara je moj najveći fan!

Ivana Negativ: Ćerka Sara je moj najveći fan!

Autor: | 22/02/2011

0

Bend “Negativ” i pevačica Ivana Peters na proleće ulaze u studio i počinju snimanje svog petog studijskog albuma. Žele da naprave pozitivne i vedre pesme i ostanu dosledni svom muzičkom stilu, za koji su najveće priznanje dobili prošle godine, kada su bili nominovani za prestižnu “MTV” nagradu. Ivana za “Blic” otkriva zašto je odbila poziv Kristine Kovač da otpeva njenu pesmu i kako usklađuje privatne obaveze s karijerom.
- Uopšte mi se ne sviđa organizacija za ovogodišnjeg predstavnika na “Evroviziji”. Super mi je to što je u pitanju porodica Kovač. Kornelije je svojim dugogodišnjim radom ostavio veliki trag na muzičkoj sceni, ali ipak mislim da je sve to trebalo da bude organizovano malo šire. Velika je čast što me je Kristina zvala. Međutim, trenutno stvarno nemam vremena za to, kako zbog angažovanja s “Negativom” tako i zbog privatnih obaveza. Zahvaljujem joj na pozivu jer, ako ima nekog čiju bih pesmu pevala, onda bi to bio neko od njih troje - iskrena je Ivana, koja je 2004. godine s “Negativom” pobedila na “Beoviziji” i iste godine osvojila četvrto mesto na “Evropesmi”.

Kada će “Negativ” početi rad na novom albumu?
- Otpočeli smo stvaralačku fazu, odlazimo u studijo dva-tri puta nedeljno i polako hvatamo zalet. Volimo da pravimo albume na proleće, tada je fenomenalna energija i želimo da nam i novi album bude vedar i pozitivan. Pesme koje smo pravili zimi bile su malo mračnije. Naš treći album, koji je bio ponesen energijom pobede s “Beovizije”, pravljen je krajem zime, početkom proleća, pa su se na njemu našle balade koje su tužnije, ali i pesme koje su baš vedre. Sad već dovoljno poznajemo sebe, svoj bioritam i znamo kad je dobro da nešto uradimo. Nije nam cilj da zaradimo, već da napravimo nešto apsolutno dosledno onome u šta verujemo. Možda nam se stil malo menjao, ali na bini sve uvek isto zvuči.

Kako usklađujete obaveze oko ćerke Sare s karijerom?
- Opušteno. Sara već sve razume, ona je velika devojka. Uopšte se ne buni kad treba da izađem, samo mi pošalje poljubac i kaže “Vidimo se posle” jer zna šta su probe i koncert. Sve slobodno vreme koje imam posvećujem njoj. Ona obožava da peva i tako se spremi, obuče i našminka i kaže: “Ja sam sad na probi”. Sara obožava da peva i ima sluha. Nema stida i super će biti ako bude želela to da radi. Bila je, silom prilika, na nekim mojim nastupima, ali kad su mnogo kasno, onda nema smisla. Kad smo svirali na moru, u Baru, ona je bila naš najveći fan. Bila je na ramenima svoga tate, đuskala je i vrištala iako ne zna sve pesme, a ja sam komunicirala s njom sa bine. Ma, Sara je velika faca!

Bez koje pesme ne može da prođe nijedan nastup i kakve numere pripremate za novi album?

- “Ja bih te sanjala”, “Tango”, “Svet tuge” i, naravno, bez numera s poslednjeg albuma. U principu jedna proba je jedna pesma. Pošto smo na prošlom albumu morali da odbacimo neke numere, onda je bolje da proces stvaranja ide ovako. Neke imam i dalje u glavi, za neke postoje novi tekstovi. Bila sam u početku većinski autor, ali to se vremenom promenilo. Zajedno radimo pesme i kad se desi da neko dođe sa idejom, onda je samo nadograđujemo.

Nedavno ste bili u žiriju takmičenja mladih bendova. Da li je mladim muzičarima danas teže da izgrade karijeru nego što je to bilo vama kada ste počinjali?
- Svako vreme nosi svoje breme. Kod nas je teže jer se ne daje kredit takvoj vrsti muzike. Bez obzira na to što smo mi ovde rokenrol, negde u svetu smo pop. Na bendovima je krivica jer oni koji žele uspeh ne treba to da zadrže za sebe. To što misle da su kvalitetniji jer manje ljudi zna za njih nema veze s mozgom. To sam naučila s vremenom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: ivana negativ

Najnovije vesti