Gosti iz celog regiona na domaćem izboru za "Pesmu Evrovizije"

Gosti iz celog regiona na domaćem izboru za "Pesmu Evrovizije"

Autor: | 23/02/2011

0

U subotu, 26. februara, gledaoci RTS-a izabraće srpskog predstavnika na najvećem muzičkom događaju na svetu - "Pesmi Evrovizije". Te večeri, u emisiji Pesma za Evropu (RTS 1 i RTS Digital, od 21 čas), prvi put ćemo čuti takmičarske kompozicije: Pesmu Ring, ring, ring Kornelija Kovača, u izvođenju grupe „Briz" (Breeze), pesmu Čaroban, Kristine Kovač, koju će izvesti mlada pevačica Nina i Idemo dalje, koju komponuje i izvodi Aleksandra Kovač.

Izbor našeg predstavnika uveličaće domaće muzičke i glumačke zvezde, kao i gosti iz Hrvatske i Makedonije. Hitove Kornelija, Aleksandre i Kristine Kovač pevaće Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, "Peti element", Boris Novković, "Zemlja gruva", Tanja Banjananin, Ana Stanić, glumci Milan Kalinić, Nikola Bulatović, Mina Lazarević i Sergej Trifunović. Sve numere izvode se uživo, uz pratnju studijskog benda i gudačkog ansambla RTS-a. Emisiju čine i kratki dokumentarni filmovi o tome kako su nastajale takmičarske kompozicije, o saradnji kompozitora i izvođača, o dosadašnjem učešću Srbije na "Pesmi Evrovizije".
U direktnom prenosu iz studija RTS-a u Košutnjaku, gledaoci širom sveta moći će da prate takmičenje i na programu RTS Satelit, na sajtu rts.rs i na zvaničnom evrovizijskom sajtu. Podsećamo, Radio-televizija Srbije, koja kao punopravni član Evropske radiodifuzne unije (EBU) ima ekskluzivno pravo izbora srpskog predstavnika na "Pesmi Evrovizije", i ove godine gledaocima je omogućila da učestvuju u izboru predstavnika Srbije.
Pobednik će biti izabran SMS glasovima publike, tokom trajanja emisije. Sa jednog broja telefona moguće je poslati do deset poruka. Takmičenje „Pesma Evrovizije 2011" održaće se u Dizeldorfu (Nemačka) od 10. do 14. maja. Srbija nastupa u prvom polufinalu, 10. maja.
Izvor: RTS

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: evrovizija