Glumac Miloš Timotijević: I dalje se čujem sa Anđelinom

Glumac Miloš Timotijević: I dalje se čujem sa Anđelinom

Autor: | 25/02/2011

0

Glumac Miloš Timotijević proslavio se ulogama opasnih momaka. Trenutno snima seriju Zdravka Šotre „Nepobedivo srce”, iščekuje prikazivanje poslednjih epizoda „Selo gori a baba se češlja” gde takođe igra, a ono čemu se takođe raduje je premijera filma Anđeline Džoli „Bezimena ljubavna priča”, u kome igra manju, ali kako kaže, veoma značajnu ulogu jer je usko povezana s pričom glavne glumice, piše Blic.

Možete li reći nešto više o vašem liku?

- Ne bih smeo, zbog ugovora koji sam potpisao, previše da pričam o filmu i o svojoj ulozi. Igram srpskog vojnika koji se pojavljuje u prvoj trećini filma. Iako to nije neka od glavnih uloga, lik koji tumačim je usko povezan sa glavnom glumicom. Uloga nije previše zahtevna i kompleksna, ali jeste kompleksna što se tiče radnje. Kada sam otputovao u Budimpeštu, bilo je u planu da ostanem dve nedelje na snimanju, a ostao sam mesec dana. Andželini se dopalo kako sam se snašao u svojoj ulozi, pa je proširila moju ulogu, koja je na kraju ispala tri puta veća nego što je trebalo.

Kako je uopšte došlo do saradnje s Andželinom?

- Mene su kontaktirali preko agenta iz Sarajeva i jednog mladog srpskog reditelja. Bio je organizovan kasting, gde je bilo između 40 i 50 muškaraca, a odabrana su četvorica, među kojima sam bio i ja. Na kastingu smo svi čitali istu ulogu, a kasnije su sami odlučivali kome će dodeliti koju.

Kakvi su utisci sa snimanja? Kakvi su Andželina i Bred?

- Moram da priznam da se nismo mnogo družili na snimanju. Breda sam viđao mnogo ređe nego Andželinu, on je više bio kao gost na snimanju, koji se pojavi u jednoj sceni u kojoj praktično statira. Jedan dan smo snimali neku scenu u autobusu, i tada sam u pauzama proveo nešto više vremena sa Andželinom. Kada je snimanje završeno, Andželina je organizovala žurku povodom zadnje klape na kojoj smo dosta pričali. Mogu da kažem da sam oduševljen Andželinom, ona je veoma prizemna žena, koja s obe noge čvrsto stoji na zemlji, vrlo je skromna, i veoma je ozbiljno shvatila svoj posao režisera, jer me je iznenadilo koliko je bila upućena u celu našu situaciju, možda bolje od većine ljudi koji žive u Srbiji. Ona je vedra, pozitivna, njen osmeh nikada neću zaboraviti, jer bi se svaki put, kada snimimo scenu dobro, okrenula ka nama, osmehnula se i klimnula glavom. Veoma je privržena deci, oduševio me je način na koji se odnosila prema jednoj koleginici koja je za vreme snimanja bila trudna.

Da li ste trenutno u kontaktu s njom?

- Jesam, preko njenog asistenta. Čestitali smo jedno drugom praznike, u kontaktu smo.

Da li i vi mislite da je Andželina fatalna žena. Da li se slažete s njima?

- Kada sam stigao u Mađarsku na snimanje, dva dana pred početak, otišao sam u zgradu produkcije i Andželina je htela da me upozna, kao što je upoznala i sve druge glumce. Kada mi je prišla, bio sam zatečen. Upoznali smo se najnormalnije, poljubili dva puta, kako je kod njih običaj, bio sam toliko zbunjen da, uprkos relativno dobrom poznavanju engleskog, nisam znao šta da kažem. Uspeo sam da kažem da mi je drago što me je izabrala i što ćemo sarađivati. Iskreno, ona je najlepša žena koju sam ja u životu video. Te njene neobične crte lica se savršeno uklapaju. Lepa je kao anđeo.

Do sada ste glumili upečatljive, ali sporedne uloge u domaćim filmovima i serijama. Da li je bilo ponuda za neke značajnije?

- Najznačajnija filmska uloga je bila pre pet godina u filmu „7 i po”. Moram da priznam da ne dobijam ponude reditelja. Bio sam na mnogim kastinzima, često i ulazio u uži izbor, ali nikada nisam imao dovoljno sreće da dobijem veće uloge. Reditelji me uvek zovu da igram taj milje, likove sa margine, telohranitelje, izbacivače, ubice... Trudim se da uvek bude bar nešto drugačije. Radio sam sa nekim mladim rediteljima kratke filmove, ali se o tome u javnosti manje zna.

Ko su vaši glumački uzori?

- Svi glumci koji do kraja i profesionalno rade svoj posao. Spisak bi bio poduži, ali, recimo Piter Selers, Slobodan – Cica Perović, Hit Ledžer i Kristijan Bejl.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin