Lepa Brena: Ništa materijalno ne može da me obori s nogu

Lepa Brena: Ništa materijalno ne može da me obori s nogu

Autor: | 06/03/2011

0

Lepa Brena proslaviće ove godine tri decenije karijere. U godini jubileja objaviće i novi studijski album, na kome je okupila najznačajnija autorska imena iz bivše Jugoslavije. Folk zvezda, čije su pesme obeležile jednu muzičku epohu, ističe da novim albumom želi da se vrati balkanskom zvuku, koji ju je proslavio. Brena nacionale u junu će održati veliki solistički koncert u Beogradu, a za nekoliko dana biće poznato da li će to biti na „Marakani“ ili na Ušću.
„Novi album nazvala bih „Balkan mjuzik“, jer se vraćam muzici kojom sam počela i koja me je proslavila“, otkrila je za „Novosti“ Lepa Brena, koja će 26. marta pevati u Osijeku.
- Ne želim da pobegnem od balkanskog etno-melosa i onoga što mi je dalo pečat. Svojevremeno sam mislila da ću do 30. prestati da pevam i da ću se posvetiti deci, a sada, kada bi trebalo ležernije da radim, okupirana sam poslom po 12 sati dnevno. Bez strasti nema rada i rezultata. U svakoj branši postoje ljudi koji svoj posao rade sa mnogo strasti i ljubavi. Ne možete da dovedete stvari do perfekcionizma ukoliko nemate sagorevačku strast u sebi. Kada dođem kući, deca me pitaju šta toliko radim u studiju i da li je moguće da jednu pesmu pevam ceo dan - kaže Brena i dodaje: 
- Imam mnogo pesama, gotovo za dva albuma. Nastojaću da publiku obradujem lepim pesmama, jer ljudima nedostaje više vere, ljubavi i optimizma. Znam da je sve to zbog novca, ali neka se privrednici i ekonomisti time bave, a ja ću svojom problematikom - pesmom. Prvi autori od kojih sam dobila pesme bili su Dragan Brajović Braja, Hari Varešanović i Željko Joksimović. Čekam numeru od Petra Graša, a treba da preslušam i kompozicije Milutina Popovića Zahara. Tu je i Kiki Lesendrić, sa kojim dugo sarađujem. Šta će se od svega toga pojaviti na albumu, ni sama još ne znam. Ne želim da preteram sa brojem pesama. Kada je čovek porodično i materijalno ispunjen, ostaje mu da se drogira onim što najviše voli. Neko pije, neko puši, a moja droga je muzika. Nastojim da pesme budu u stilu Lepe Brene, tople, nežne i emotivne, jer sam žena koja voli da šalje takve poruke.
Brena kaže da želi da tri decenije obeleži velikim koncertom i da on nema veze sa novim albumom.
- Koncert će biti u junu na otvorenom prostoru, a da li će to biti na 'Marakani' ili na Ušću, znaću za nekoliko dana. Želim da se na taj način revanširam ljudima koji vole moje pesme i koji su me podržali, da im pružim pravo zadovoljstvo sa vizuelnim, muzičkim i 'emotivnim' efektima.
Na pitanje kako je izgledalo tih 30 godina, Brena kaže:
- Bilo je veoma burno, emotivno i šokantno, ali svaki čovek ima svoju zlatnu žicu za koju se drži da preživi. Moja zlatna žica su moja porodica i publika. Želim da uzvratim ljubav koju sam dobila i na jednom i na drugom polju. Ništa materijalno ne može da me obori s nogu. Dobra pesma i dobar tekst je ono što me uvek oduševljava. U tome sagorim do poslednjeg atoma. Sama činjenica da stalno idete gore-dole daje vam životnu poruku da kad padnete nikad ne odustajete, jer je svaki početak pun nagoveštaja i nade da ćete ponovo uspeti. Morate uvek biti spremni na preokrete. Boban i ja smo se veoma rano ostvarili u svojim karijerama, ja u svojoj maloj balkanskoj, a on u velikoj teniskoj. Rano smo počeli da uživamo u sitnicama koje život znače, a to je da zajedno spremamo ručak, da zovemo prijatelje koji mogu da dođu i u pidžami ili bade mantilu, da nas ne interesuje ko koje marke nosi i da pomažemo bliskim ljudima. Jednostavno, da budemo ljudi. Život ne čini sam uspeh, već obične stvari. Toliko smo se naradili da prosto uživamo kada smo sa decom. Želeli smo da im prenesemo poruku, koju oni još ne shvataju, a to je da je porodica stub svega, bez obzira na uspehe. Kada ste uspešni, srećni i bogati, to svi žele da podele sa vama, a kada ste nesrećni, tu su tata, mama, brat, sestra i kučići oko vas. Mi to odlično znamo - istakla je Brena za Novosti.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: lepa brena