Ričard Gir meditirao u indonežanskom hramu

Ričard Gir meditirao u indonežanskom hramu

Autor: | 28/06/2011

0

Holivudski glumac Ričard Gir meditirao je danas u indonežanskom hramu Borobudur pre nego što je sa suprugom i sinom obišao ovo budističko svetilište iz 9. veka.
- Meditirao je jutros 20 minuta na vrhu platforme i napravio turu od 45 minuta kako bi se divio detaljima reljefa - rekao je menadžer hrama agenciji "Frans pres".
On je rekao i da je zvezda filmova ''Zgodna žena" i ''Oficir i džentlmen" bio zadivljen grandioznošću takozvanog hrama-planine koji se nalazi između dva vuklana, 40 kilometra severozapadno od Džogdžakarte.
Hram je napušten sa širenjem islama na Javu u 14. veku, ali ga je 1814. godine ''ponovo otkrio" engleski trgovac, ser Tomas Stamford Rafles. Tokom sedamdesetih godina prošlog veka restauriran je uz pomoć UNESCO-a i danas je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija Indonezije sa godišnjom posetom od oko 3,8 miliona ljudi.
Šezdesetjednogodišnji preobraćenik u budizam, doputovao je u Indoneziju u nedelju na, kako je rekao, ''duhovno putovanje". Glumac se sastao sa predsednikom Susilom Bambangom Judhojonom u Džakarti. On je novinarima rekao da razmatra mogućnost snimanja filma o istoriji hrama. Gir će sutra otputovati na Bali na odmor sa porodicom.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još