Na prodaju nakit i stvari Elizabet Tejlor

Na prodaju nakit i stvari Elizabet Tejlor

Autor: | 29/06/2011

0

Nakit, umetnička dela, odevni predmeti i druge lične stvari koje su pripadale holivudskoj divi Elizabet Tejlor, biće stavljeni na aukcijsku prodaju u decembru u Njujorku, saopštila je aukcijska kuća "Kristi", navodeći da će zbirka slavne glumice prethodno biti izložena u nekoliko gradova u svetu.
Liz Tejlor, jedna od poslednjih velikih zvezda zlatnog doba Holivuda, bila je poznata ne samo po svojim filmovima i lepoti, već i po ljubavi prema dijamantima, osam brakova i borbi protiv side koju je svesrdno pomagala kroz svoju fondaciju. Umrla je od komplikacija na srcu 23. marta u 79. godini.
U Kristiju navode da će pre aukcije njena zbirka u septembru krenuti na tromesečnu turneju u okviru koje će biti izlagana u Moskvi, Londonu, Los Anđelesu, Dubaiju, Ženevi, Parizu i Hong Kongu. Izložba će omogućiti posetiocima da "zavire u svet žene koja je bila međunarodna filmska zvezda, modna ikona, brižna majka, uspešna poslovna žena i dobrotvorka", kazao je za Rojters predsednik Kristija, Mark Poter.
U znak poštovanja prema glumičinom humanitarnom radu, deo prihoda od prodaje ulaznica i publikacija za izložbu biće poklonjen Fondaciji za sidu Elizabet Tejlor koju je glumica osnovala 1991. U Kristiju nisu bili voljni da iznose detalje niti da procenjenu vrednost pojedinih predmeta koji će se naći na licitaciji, ali je poznato da su kolekcije drugih poznatih ličnosti dostizale milionske svote. Očekuje se da će najveće interesovanje pobuditi kolekcija nakita Liz Tejlor, za koju u Kristiju kažu da je jedna od najznačajnijih u aukcijskoj istoriji, a stručnjaci je procenjuju na više od 100 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još