Ostvarenje sna: Novak Đoković osvojio Vimbldon (Foto)

Ostvarenje sna: Novak Đoković osvojio Vimbldon (Foto)

Autor: | 03/07/2011

0

Novak Đoković se nije zadovoljio prvim mestom na ATP rang listi, već je tenisku godinu iz snova nastavio ostvarenjem svog dečačkog sna: postao je šampion Vimbldona! U velikom finalu najbolji teniser Srbije, a od ponedeljka i zvanično najbolji na svetu, savladao je branioca trofeja Rafaela Nadala sa 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 i tako na najlepši način ozvaničio da mu nema ravnog na planeti!
Osvojiti Vimbldon san je svih koji se tenisom bave, što i ne čudi jer je u pitanju turnir sa 125-godišnjom tradicijom. Čuvene su širom sveta tamošnje jagode sa šlagom, još čuveniji akteri na terenu obučeni u belo, a najčuveniji je trofej koji se šampionu dodeljuje još od 1886. Upravo je o tom peharu maštao Đoković, no da biste san i ostvarili, morate da se usudite da zakoračite ka njemu, a onda da koračate hrabro - kakve god da su prepreke na putu.
Prepreka se u nedelju 3. jula zvala Rafael Nadal. Najbolji na svetu i šampion Vimbldona. Od obe titule oprostio se istog dana.
Maestralna igra u ključnim trenucima, napad i iz situacija u kojima bi se svi ostali igrači branili kako znaju i umeju, te smirenost kada je bilo “gusto”, tri su stavke koje opisuju kako je Đoković došao do petog uzastopnog trijumfa nad dosadašnjim teniskim vladarom sveta. Tako je došao do brejka na samom kraju prvog seta. Tako je deklasirao rivala u drugom, a došao do trijumfa u napetom četvrtom. Baš tako je i ostvario svoj san: bravurama, inicijativom i smirenošću.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin