Joko Ono: Džon Lenon je moje vlasništvo

Joko Ono: Džon Lenon je moje vlasništvo

Autor: | 12/07/2011

0

Joko Ono, supruga legendarnog Džona Lenona, odlučila je da tuži vlasnike jednog paba u Škotskoj jer su posvetili pab liku i delu slavnog pevača "Bitlsa". Joko tvrdi da su na taj način prekršili prava korištenja koja su u njenom vlasništvu i koja su čak registrovana i zaštićena kao autorska. Majk Kreg, jedan od vlasnika lokala, kaže kako je potrošio na hiljade funti da bi sakupio predmete iz doba "Bitlsa", kao i neke njihove lične stvari koje je kupovao na aukcijama za svoj pub koji nosi naziv "Lennon's bar" (Lenonov bar). Ipak, advokati Joko Ono poslali su mu pismo da ako u roku od 14 dana ne ukloni sve predmete i ne promeni ime paba, zahtevaće od njega novčanu odštetu i pokrenuti sudski postupak za zatvaranje lokala.
- To je apsurdno, ja sam potpuno šokiran i ne vidim razlog za ovakav postupak. Pab se tako zove već pet godina, ali ovih dana ćemo sve izmeniti, nemamo drugog izlaza - izjavio je Kreg.
To nije prvi puta da Joko ulazi u sporove s "običnim smrtnicima" optužujući ih kako samo žele da zarade na njenom pokojnom suprugu. Još 2006. godine tražila je preko 5 miliona funti od producentske kuće "EMI" jer su hteli da naprave reizdanje Lenonovih pesama. Joko je išla dotle da je čak tužila i mladog pevača Lenona Marfija zbog njegovog imena tvrdeći da ne može da nastupa pod imenom Lenon.

 

Izvor: Mondo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti