"Plavi orkestar" snimio pesmu "Revolucija"

"Plavi orkestar" snimio pesmu "Revolucija"

Autor: | 12/07/2011

0

Regionalna premijera novog singla "Plavog orkestra" najavljena je za četvrtak 14. jul tačno u podne. Pesma "Revolucija" donosi i zanimljive goste, članove benda "Dubioza kolektiv". Produkciju je uradio Nikša Bratoš, a prateći vokali su snimani na tri lokacije: u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, u saradnji sa beogradskim bendom "Breeze".
U subotu 23. jula na ovogodišnjem 17. Sarajevo Film Festivalu premijerno će biti prikazan film "Orkestar" reditelja Pjera Žalice. Film o legendarnoj sarajevskoj muzičkoj grupi sniman je pet godina i predstavlja dokument fascinantne dvadesetpetogodišnje karijere Saše Lošića i benda.
- Film o intimnom putovanju kroz vreme koje nas je mazilo, a onda nas je zgazilo. Horska pesma o ambijentu i okolnostima koji guše glas u grlu, ali – mora se živeti i pevati… I zato ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Ljudima koji i u najtežim okolnostima pronalaze snagu i podsticaj za kreativno delovanje i veru u bolje sutra – rekao je o filmu Pjer Žalica.
Scenario za film potpisuje reditelj Žalica, dok je koautor projekta Saša Lošić. Film je sniman u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu i još nekoliko evropskih gradova.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin