Venčanje godine u Španiji: Udala se vojvotkinja od Albe (Video)

Venčanje godine u Španiji: Udala se vojvotkinja od Albe (Video)

Autor: | 06/10/2011

0

U Španiji je juče održano venčanje godine. Vojvotkinja od Albe, miljenica španskog naroda, ima 85 godina i udala se za 24 godine mlađeg Alfonsa Dieza. Kako piše u Ginisivoj knjizi rekorda, vojvotkinja čije puno ime je Maria del Rosario Kaetana Paloma Alfonsa Viktoria Euhenia Fernanda Teresa Fransiska de Paula Lurdes Antonia Hosefa Fausta Rita Kastor Dorotea Santa Esperansa Fic Džejms Stjuart de Silva Falko i Gurtubaj, je žena sa najviše plemenitih titula na svetu koje je priznala vlada. Njeno bogatstvo se procenjuje na više milijardi evra.

Vojvotkinja je u Sevilji treći put stala pred oltar (dva muža je nadživela) i rekla sudbonosno „da“. Sve glavne televizije, uključujući i državni „javni servis“, prenosile su u celosti ili u delovima venčanje o kome se priča mesecima. Razlog za ogromno medijsko interesovanje nije samo zbog razlike u godinama već zbog statusa, ugleda i popularnosti „Dukese“ (vojvotkinje) koja je decenijama jedna od najzanimljivijih žena Španije.

Vojvotkinja od Alba se teško kreće, još teže govori, kad to čini na televiziji se emituje titl jer ju je gotovo nemoguće razumeti, ali odlučnost da još jednom uradi u životu ono što je zamislila nije joj nedostajala.

- Udajem se zato što se Alfonsu i meni dopadaju iste stvari, što sam katolkinja i ne mogu živeti u grehu - rekla je 18. vojvotkinja od Albe, treća žena na čelu aristokratske familije u poslednjih 539 godina. Njen treći muž je činovnik.


Za razliku od svoje dece, koja su se sva razvodila, ona je protiv razvoda, protiv abortusa i svega što ugrožava porodicu. Venčanje je bilo spektakl za Sevilju, a prisustvovalo mu je samo 35 zvanica. Od šestoro dece bilo je četvoro, sin Hakobo i kćerka Euhenia koja je u bolnici jer je dobila ovčje boginje.


Direktni je potomak engleskog kralja Jakoba II, koji je iz vanbračne veze sa Arabeljom Čerčil imao sina Džejmsa Fic-Džejsma, pretka vojvotkinje koju uglavom svi zovu Kaetana. Pablo Pikaso je hteo da je naslika obučenu i nagu.

Foto: Hola!, Hello!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin