Žan Mišel Žar očarao publiku u Areni

Žan Mišel Žar očarao publiku u Areni

Autor: | 11/10/2011

0

Jedan od začetnika elektronske muzike, Francuz Žan Mišel Žar održao je večeras koncert u Beogradskoj areni u okviru svetske turneje “World Tour 2011”. Ovog svetskog muzičkog revolucionara publika je dočekala stajaćim ovacijama, dok je šetao od tribina do bine.
- Dobro veče Beograde. Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Ovo mi je drugi put da gostujem ovde i želim vam prijatno veče - rekao je pionir elektronske muzike i obradovao publiku pravim audio - vizuelnim spektaklom.
Nebična svetla, laseri, projekcije na video ekranima ukomponovani sa specifičnim zvukom, samo su delić atmosfere koju je publika imala prilike da vidi i u njoj uživa. Uklapajući svoja muzička remek dela u savršen spoj sa neverovatnim scenskim efektima, on na svojim koncertima stapa postojeću arhitekturu sa komplikovanim sistemima lasera, vatrometa i muzike i tako stvara prepoznatljiv imidž i novi pravac kako u muzici tako i u koncertnom izvođenju.
Ovaj vrsni muzičar poveo je istinske ljubitelje ovog zvuka kroz svoje albume “Oxygene“, “Magnetic fields“, “Rendezvous“, “Teo and Tea“. Odličnim scenskim efektima i svojom muzikom Žan Mišel Žar je beogradsku publiku odveo u pravu muzičku bajku. Žar (63) je prvi put svirao u Srbiji u novembru 2008. godine u Beogradskoj areni, promovišući CD sa iznova snimljenim albumom “Oxygene”, nazvan “Oxygene New Master Recording 2007”.

Izvor: 24sata.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin