U znak sećanja: Poznati pevaju za Tošeta Proeskog

U znak sećanja: Poznati pevaju za Tošeta Proeskog

Autor: | 14/10/2011

0

Radio-televizija Srbije u nedelju, 16. oktobra, na Prvom programu od 21 čas povodom četvrte godišnjice smrti Tošeta Proeskog emituje specijalnu emisiju „Balkan – sećanje na Tošeta”, posvećenu tragično preminulom pevaču.
Jedinstveni projekat RTS-a, u realizaciji Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije, posle četiri meseca priprema, ulazi u završnu fazu koja će na sam dan smrti „balkanskog princa popa” okupiti na jednom mestu brojna velika muzička imena iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Pesme pokojnog Tošeta Proeskog, koje smo svi voleli i one koje nije stigao da otpeva, u studiju RTS-a izvešće njegove kolege i prijatelji pred publikom i verujemo brojnim poštovaocima njegovog dela kraj televizijskih ekrana.
Uz pratnju gudača i duvača Velikog simfonijskog orkestra RTS-a, orkestra i vrsnih pojedinaca, pesme Tošeta Proeskog pevaće: Aki Rahimovski, Hari Varešanović, Toni Cetinski, Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Marija Šerifović, Jelena Tomašević, Anja Rupel, Antonija Šola, Bora Dugić, Nina Radojčić, Saša Kovačević, Boris Režak i Mari Mari.
 - Projekat ovakvog obima potpuno je nekomercijalan i zbog toga ne samo jedinstven po zahtevima, već jedino moguć u realizaciji Radio-televiziji Srbije - kaže Jelena Ilić, urednik projekta.
U okviru dvočasovnog programa „Balkan – sećanje na Tošeta” emitovaće se i dokumentarni materijal sniman septembra ove godine u Makedoniji, odnosno u rodnom mestu Tošeta Proeskog, Kruševu, i u Skoplju. To su kratke priče o životu i odrastanju Tošeta, o mestima koja je voleo, ljudima sa kojima se družio, a sagovornici su njegovi prijatelji iz privatnog života, bliski saradnici iz Makedonije, ljudi koje je poštovao, osobe kojima je nesebično pomagao.

Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin