Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik nagrade "Zoranov brk"

Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik nagrade "Zoranov brk"

Autor: | 16/10/2011

0

Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za najbolju glumačku bravuru na Pozorišnim danima "Zoran Radmilović", koji se 20. put održavaju u rodnom gradu ovog glumca Zaječaru. Stojiljković je nagradu dobio za ulogu Dina u predstavi Ateljea 212, matičnog pozorišta Zorana Radmilovića, "Otac na službenom putu", koji je po tekstu Abdulaha Sidrana režirao Oliver Frljić.
- Ova nagrada mi mnogo znači jer sam sa Zoranom (Radmilovićem) u pozorištu proveo dve decenije. Zoran nikada nije voleo nagrade, ali se ja sada osećam kao da mi je on lično uručio - rekao je Stojiljković na konferenciji za novinare.
On je rekao da je bio iznenađen kada mu je ponuđena uloga dečaka koji se seća vremena Informbiroa kada je njegov otac dospeo u zatvor, ali i da je Abdulah Sidran bio oduševljen idejom reditelja. Na otvaranju ovogodišne pozorišne manifestacie o Zoranu Radmiloviću govorili su glumci Tanja Bošković, Aljoša Vučković i Milan Mihajlović, a svečanost je otvorio ministar kulture Predrag Marković. Direktor pozorišta "Zoran Radmilović" Vladimir Đuričić rekao je da će prvi put na ovoj pozorišnoj svečanosti biti uručena i nagrada za životno delo glumca, ali nije rekao ko će dobiti to priznanje. Festival će trajati do 21. oktobra, a danas je na repertoaru još jedna predstava Ateljea 212, komad Milice Piletić "Dokle", u režiji Alise Stojanović. Pokrovitelji festivala su Grad Zaječar i Ministarstvo za kulturu.

Izvor: Beta

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin