Monserat Kabalje stigla u Beograd

Monserat Kabalje stigla u Beograd

Autor: | 05/11/2011

0

- Divan je osećaj biti ovde u vašem lepom gradu po ovako lepom vremenu i suncu - izjavila je danas svetska operska diva Monserat Kabalje, koja će sutra održati koncert u Beogradskoj areni.
Ona je na konferenciju za štampu u hotelu "Hajat" došla raspoložena i nasmejana i istakla da je svako gostovanje i nastup sa raznim muzičarima po svetu za nju prilika da se upoznaju novi ljudi, novi glasovi i nove arije, da "sa njima vodite dijalog, a ne monolog" i ostvarite nove kontakte.
- Tim ljudima nemam da dam nikakve sugestije. Oni su oni, umetnici za sebe i imaju pravo da budu ono što jesu i pevaju na svoj način - rekla je Kabalje, čiji će gosti na sutrašnjem koncertu biti Haris Džinović i mlada operska pevačica Snežana Savičić.
Kabalje je rekla da će na sutrašnjem koncertu biti i iznenađenja, a od programa koji će izvesti pomenula je Kavaleriju Rustikanu i Karmen, kao i nekoliko španskih arija.
Govoreći o operi i njenoj popularnosti u svetu, Kabalje je naglasila da opera, kao svaka druga muzika, pop ili rok, traju onoliko koliko vrede.
- Možete im napraviti kakvu god hoćete reklamu, ali ako to nije nešto što dopire do publike, za dve tri godine će biti zaboravljeno, jer "publika nije gluva", traži ono šo može da oseća i ne možete je prevariti.
Ono što voli, publika pamti decenijama, rekla je Kabalje i kao primer večnih zvezda pomenula slavnog Enrika Karuza i njegovo izvođenje Otela, Plasida Dominga u istoj ulozi, grupu "Kvin" i Fredija Merkjurija sa kojim je pevala, Frenka Sinatru i Elvisa Prislija, kralja roka.
Kabalje je govorila i pripremanju uloga koje izvodi i naglasila da se na svim turnejama priprema za sledeće uloge.
- To je kao kad imate dete i gledate ga kako raste, isto je i sa muzičkim delom, naglasila je ona i dodala da su pravi umetnici kompozitori, dok je na izvođaču da ga upoznaju, kako bi njegovo delo mogli da prenesu drugima. Samo delo je besmrtno, ali važno je i mladima dati priliku da se iskažu i prepoznati njihove mogućnosti - rekla je Kabalje.
Haris Džinović je istakao da je velika čast i prilivilegija što će pevati na koncertu tavke "intergalaktičke" dive kakva je Monserat Kabalje. On je objasnio da nije operski pevač i da muzika kojom se bavi sa operom nema veze, ali da voli privatno da "pokušava da izvodi kompozicije sa operskim prizvukom". Kao dirigent na koncertu nastupiće slavni Španac Hoze Kolado. Koncert organizuju Arena Beograd i Music Star.

Izvor: FoNet

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin