Hju Grant: Žrtva prisluškivanja

Hju Grant: Žrtva prisluškivanja

Autor: | 22/11/2011

0

Britanski glumac Hju Grant (51) je tokom javnog saslušanja o neetičkom ponašanju tabloida i drugih medija, koje je počelo u Londonu, optužio list "Mail on Sunday" da je hakovao njegov mobilni telefon.
Kako prenosi BBC, poznati glumac je rekao da ne može da zamisli na koji je drugi način list mogao da 2007. godine dođe do priče o njegovim ljubavnim jadima sa tadašnjom devojkom Džemimom Kan nego prisluškivanjem njegovih telefonskih razgovora. Grant je naveo i slučaj iz 1995. godine kada je obijen njegov stan u Londonu.
- Vrata su bila otrgnuta iz šarki. Ništa nije bilo ukradeno, što je bilo veoma čudno - ispričao je on, dodajući da je ubrzo nakon toga u žutoj štampi objavljen detaljan opis njegovog stana.
Glumac je optužio i tabloide "The Sun" i "Daily Express" za kršenje njegove privatnosti time što su objavili detalje iz njegovog lekarskog kartona.
Grantovim svedočenjem je po prvi put inkriminisan i jedan list koji ne pripada medijskom tajkunu Rupertu Mardoku, čiji je tabloid "News of the World" u julu zbog skandala sa ilegalnim prisluškivanjima morao da bude ugašen.
U toku narednih dana pred sudijom Levesonom svedočiće 46 osoba među kojima je još nekoliko poznatih ličnosti, kao što su autorka knjiga o Hariju Poteru Džoana Rouling i glumica Sijena Miler. Svoja brutalna iskustva sa žutom štampom izneće i roditelji čija su deca oteta ili ubijena.

Izvor: Gloria.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti