Veličanstven koncert Zvonka Bogdana u Beogradu

Veličanstven koncert Zvonka Bogdana u Beogradu

Autor: | 25/11/2011

0

Bard tamburaške pesme Zvonko Bogdan održao je u četvrtak veličanstven koncert u Sava centru. Atmosferu u prepunoj dvorani na samom početku zagrejao je Tamburaški orkestar RTV Vojvodine, pojačan sa još pet tamburaša, a posle petnaestak minuta, na sceni se pojavio Zvonko Bogdan i poveo publiku na nezaboravno muzičko putovanje kroz Panoniju.
- Koncert nema specijalan naziv, već je koncipiran po našim i vašim željama - rekao je Zvonko Bogdan.
Na spisku muzičkih želja pevača i publike našle su se pesme stare i po 150 godina, mađarske i rumunske melodije i evergrin hitovi naše starogradske muzike. Publika je uživala u numerama „U tom Somboru“, „Seoska sam lola ja“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Kada padne prvi sneg“, „Evo banke cigane moj“... Zvonko Bogdan se sinoć pesmom vratio i u detinjstvo, otpevavši numeru „Cele noći moje zlato spava“, koju je, kako reče, njegov otac pod prozorom, uz tamburaše, pevao njegovoj majci.
Gromoglasan aplauz prolomio se dvoranom kada je otpevao pesmu nad pesmama „Ko te ima, taj te nema“, autora Baneta Krstića, kojoj je legenda panoske šansone svojom interpretacijom udahnuo posebnu emociju i večni život.
Veličanstvenu muzičku noć uveličali su i gosti - čuveni rumunski cimblalista Mirče Ardeljanu i naš maestro na harmonici Ljubiša Pavković. Tradicionalni jesenji koncert Zvonka Bogdana završen je, posle dva i po časa, uz subotičko kolo i pesmu „Ko te ima taj te nema“ i obećanje pevača da će se sa beogradskom publikom na istom mestu družiti i sledeće godine.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još