Alen Delon prodao kolekciju vina na aukciji

Alen Delon prodao kolekciju vina na aukciji

Autor: | 01/12/2011

0



Legendarni francuski glumac Alen Delon (76) prodao je na aukciji u Parizu nekoliko stotina boca vina iz svoje kolekcije, a zahvaljujući kineskim kupcima ostvario je daleko veću zaradu od procenjene. Procenjeno na 100.000 evra, Delonovo vino je na aukciji dostiglo 250.000, najviše zahvaljujući kineskom medijskom tajkunu Dongu Guou koji je dizao cenu najvrednijih primeraka i na kraju uspeo da kupi 70 flaša, iako mu je cilj bio da otkupi celu kolekciju.
Kupci iz Kine, Rusije, SAD i Južne Amerike nadmetali su se preko interneta i telefona sa 200 osoba prisutnih u sali u čuvenom restoranu "Fukets" na Jelisejskim poljima. Sve boce na aukciji imale su pečat Delonove vinarije, što ih je činilo interesantnim ne samo poznavaocima vina već i osobama željnim da poseduju neki od predmeta koji su pripadali filmskoj zvezdi. Pojedine boce šampanjca i konjaka dostigle su i do pet puta veću cenu od prvobitne.
Na aukciji je bilo mnogo boca iz 1935, godine Delonovog rođenja, konjaka iz 1840, kao i crnog vina "ševal blan" iz 1947. Osim kao kolekcionar vina, slavni glumac je poznat i kao kolekcionar umetničkih dela, pa je tako 2007. 40 radova moderne umetnosti prodao za osam miliona evra.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti