Hilari Svonk progovorila o poseti Čečeniji

Hilari Svonk progovorila o poseti Čečeniji

Autor: | 03/12/2011

0

Američka glumica Hilari Svonk nedavno je posetila Čečeniju, a to putovanje joj je ostalo u veoma lošoj uspomeni. Naime, Hilari je bila plaćena da dođe na rođendansku proslavu čečenskog predsednika Ramzana Kadirova koji je poznat po nepoštovanju ljudskih prava.
Iako je Čečeniju posetila još u oktobru dvostruka dobitnica Oskara je tek sada javno progovorila o tom događaju. U emisiji Džeja Lenoa ona je ispričala kako je trebalo bolje da proveri gde i na kakav događaj ide, a priznala je i kako su je kontaktirale neke od međunarodnih udruženja za ljudska prava, ali da se ona oglušila na to. Međutim, kada je “Human Rights Watch” pozvala umetnike da “ne priznaju ljude poput Kadirova”, glumica je otpustila svog menadžera i još nekoliko ljudi iz rukovodstva, izdala saopštenje za javnost u kojem kaže da žali zbog odlaska u Čečeniju, kao i da honorar koji je tom prilikom dobila poklanja u humanitarne svrhe.
Osim nje Grozni su tada posetili i na rođendanskom koncertu nastupili i belgijski glumac Žan Klod Van Dam i britanska violinistkinja Vanesa Mej.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još