Anđelina Džoli: Vredna nagrada za rediteljski prvenac

Anđelina Džoli: Vredna nagrada za rediteljski prvenac

Autor: | 15/12/2011

0

Udruženje američkih producenata (PGA) dodelilo je filmu Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" nagradu "Stenli Kramer" namenjenu filmovima koji se bave društvenim pitanjima. Udruženje je saopštilo da će holivudskoj glumici nagrada biti dodeljena 2012. godine.
Nagrada "Stenli Kramer" ustanovljena je 2002. u znak sećanja na holivudskog reditelja, a dodeljuje se filmovima koji se bave provokativnim društvenim pitanjima.
- "U zemlji krvi i meda" je izvanredan film koji prikazuje složenu ljubavnu priču tokom strahota rata u Bosni, kojim su posebno bile pogođene žene - rekli su direktori PGA Havk Koč i Mark Gordon.
Film govori o ljubavi između Srbina i Muslimanke pre rata u Bosni koji je trajao od 1992. do 1995. godine. Oni se u ratu sreću pod drugim okolnostima - on je oficir, ona njegov zatočenik.
Anđelina Džoli i njeni koproducenti naveli su u saopštenju da su počastvovani nagradom, čiji su prethodni dobitnici, između ostalih, "Hotel Ruanda" Terija Džodža i dokumentarni film o globalnom zagrevanju "Neprijatna istina" Ala Gora.
Kramer, koji je preminuo 2001, bio je reditelj filmskih klasika, a jedan od poznatijih mu je "Pogodi ko dolazi na večeru".
Film "U zemlji krvi i meda" počeće da se prikazuje u bioskopima širom SAD 23. decembra, a mediji već spekulišu da bi mogao da bude i među nominovanima za Oskara.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti