Anđelina Džoli: Nisam očekivala nominaciju za Zlatni globus

Anđelina Džoli: Nisam očekivala nominaciju za Zlatni globus

Autor: | 16/12/2011

0

Holivudska glumica Anđelina Džoli izjavila je da nikada nije očekivala da će njen rediteljski prvenac, film "U zemlji krvi i meda" biti nominovan za Zlatni globus i da je za nominaciju saznala dok je vozila decu kod zubara.
- Išli smo kod zubara i na putu ka njemu oglasio mi se telefon. Kada sam videla naslov mejla pomislila sam da nije istina. Nisam ovo očekivala - rekla je Anđelina "Holivud riporteru".
- Samo to što možete da snimite film do kojeg vam je stalo i onda nađete i distributera je dovoljno da me usreći - rekla je ona.
Njen film, koji u distribuciju kreće 23. decembra, našao se u društvu još četiri ostvarenja u kategoriji najbolji strani film. To su kineski film "Cvetovi rata", belgijski "Dečak sa biciklom", iranski "Razvod" i španski "Koža u kojoj živim" .
Džolijeva je film snimila na engleskom i "bosansko-srpsko-hrvatskom" i na njen zahtev, film je u SAD pušten na "BHS"-u sa engleskim titlovima, prenosi "Holivud riporter".
Ona je i napisala scenario za film u kome igraju glumci iz regiona. Zana Marjanović glumi muslimanku koja se pre rata u Bosni 1992-95 zabavljala sa srpskim policajcem, koga igra Goran Kostić. Po izbijanju rata, ona završava u kampu sa drugim žrtvama silovanja koje čuvaju policajci. Džolijeva je navela i da je biti reditelj i biti odgovoran za celu ekipu "uzbudljivo i dragoceno iskustvo".
Na pretpremijeri u Njujorku ranije ovog meseca, Džoljeva je ugostila 16 svojih glumaca od kojih neki nikada nisu bili u SAD.
- Bila sam na toliko premijera. Ali, biti na premijeri sa ekipom mi je toliko mnogo značilo. Kada sam kročila na crveni tepih i videla ih tamo, gotovo sam pala. To je zaista toliko ispunjavajuće - rekla je ona.
Dodela Zlatnih globusa, 69. po redu, biće održana 15. januara u Los Anđelesu.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti