Novak Đoković donirao 100.000 dolara deci Srbije

Novak Đoković donirao 100.000 dolara deci Srbije

Autor: | 21/12/2011

0

Prvi teniser sveta i Nacionalni ambasador UNICEF-a Novak Đoković donirao je danas 100.000 dolara ugroženoj deci u Srbiji.
- Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima mališana u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale - rekao je Novak.
On je naglasio da "izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini".
Novak je od avgusta ove godine, kada je postao ambasador UNICEF-a, posetio inkluzivni vrtić u Smederevu koji pohađaju deca iz najmarginalizovanijih grupa, kao što su mališani sa smetnjama u razvoju i oni koji žive u romskim naseljima.

Đoković takođe, promoviše i kampanju UNICEF-a u Srbiji za prodaju čestitki i proizvoda, kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstva za ugroženu decu u celom svetu.
- UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji - izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg.
U decembru ove godine Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila ga je svetskim šampionom.
- Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite - poručio je Novak.

Izvor: novakdjokovic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti