Anđelina Džoli: Bivše ljubavi - inspiracija za film

Anđelina Džoli: Bivše ljubavi - inspiracija za film

Autor: | 23/12/2011

0

Dok je razvijala priču o ljubavnicima sa suprotnih strana rata u Bosni, holivudska glumica Anđelina Džoli inspiraciju je crpela iz svega što je naučila putujući po ratnim zonama u svetu i zamišljala kako bi se ona i njen partner Bred Pit snašli u takvoj situaciji.
Film "U zemlji krvi i meda", rediteljsko-scenaristički prvenac je priča o dvoje ljubavnika - Muslimanki i Srbinu koji se upoznaju pre rata da bi se ponovo sreli na suprotnim stranama u ratu 1992-95. godine. Film će u distribuciju u SAD ući sutra, a od sredine februara moćiće da ga pogleda i publika u Bosni, Srbiji, Hrvatskoj. Film se, ekskluzivno, od danas do 28. decembra prikazuje u jednom multipleksu u Sarajevu.
- Najsnažnija veza u mom životu je Bred - rekla je Džolijeva u intervjuu AP-u uoči sutrašnje premijere filma u SAD.
- To je veza između muškarca i žene. Kada sam pisala razmišljala sam kako bi bilo da sam u takvoj poziciji. Kako bih to podnela. Da li bih se okrenula protiv njega. On protiv mene? - objasnila je ona.
Kranji rezultat je prilično drugačiji film o projekata drugih velikih zvezda koji se oprobavaju u režiji. Džolijeva je bez suzdržavanja pokazala užase rata i položaj žena u njemu.
Kao UN ambasador dobre volje, 36-godišnja glumica je posetila Bosnu i osetila izuzetnu potrebu da snimi film o sukobu o kome svet generalno malo zna ili je pogrešno informisan. Kada je rat izbio, Džolijeva je bila tinejdžer i nije je interesovao rat na drugom kraju sveta.
- Imala sam 17 godina i nisam ništa znala. Osećala sam se udaljenom i sve dok se Amerika nije umešala ne sećam se da sam išta o tome videla u novinama - rekla je ona.
Kako su godine prolazile, glumica je imala drugih briga - žurke u Holivudu, Oskara za ulogu u filmu "Neprilagođena", brakovi sa glumcima Džonijem Li Milerom i Bili Bob Torntonom.
Posete ratnim zonama promenile su joj perspektivu ali su deca u stvari bila glavni katalizator promene.
- To me je potpuno promenilo. Znala sam da kada postanete roditelj više ne možete da budete autodestruktivni ili sebični. Tada živite za nekog drugog i sa takvim stvarima ste završili - rekla je ona.
- Ali to je super jer moji divlji dani nisu ni nalik haotičnom životu sa mojom decom.
Džoli je rekla da je scenario za film napisala kao ličnu vežbu ali da joj je Pit, kada ga je pročitao, rekao da ga pošalje drugima da ga pročitaju i kažu njihovo mišljenje. Ne potpisavši ga, Džoli je scenario poslala ljudima sa svih strana rata u Bosni. Reakcije su bile pozitivne i glumica je ubrzo počela da bira lokalne glumce koji su preživeli rat ili su znali ljude koji su bili u njemu.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti