Dve godine bez Sonje Savić

Dve godine bez Sonje Savić

Autor: | 24/09/2010

0

Roditelji glumice Sonje Savić dali su juče dvogodišnji pomen preminuloj ćerki u selu Donja Gorevnica kraj Čačka. Poznata glumica preminula je pre dve godine u svom stanu u Beogradu, a na sahranu joj nije došao niko od kolega.
- Dali smo pomen, kao i prošle godine. Nikoga od njenih kolega nismo zvali, a nismo očekivali ni da će se neko pojaviti. Stan u Beogradu u kom je Sonja živela dali smo na prodaju, jer tamo ne možemo da boravimo zbog tuge. Šta da vam kažem, jako nam je teško
- rekao je za “Press” Sonjin otac.
Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović kaže da je Sonjin prerani odlazak sa životne scene veliki gubitak za srpsku kinematografiju.
- Bila je izuzetno darovita glumica, čak mogu reći i nedovoljno iskorišćena. Igrali smo u nekoliko projekata i dobro sarađivali. Nažalost, desilo se kako se desilo -
rekao je popularni Bata za “Press”.
Sonja Savić preminula je 23. septembra 2008. godine u svom stanu u Beogradu, samo nekoliko dana pošto je proslavila svoj 47. rođendan. Dugi niz godina važila je za „personu non grata" zbog svog beskompromisnog stava prema dogmama u srpskoj kinematografiji. Tokom karijere ostvarila je više od 60 uloga u filmovima, TV serija i drama.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: sonja savic