Vesna Dedić i Vesna Radusinović u sukobu zbog potpisivanja knjiga

Vesna Dedić i Vesna Radusinović u sukobu zbog potpisivanja knjiga

Autor: | 13/10/2010

0
Netrpeljivost koja već neko vreme vlada između dve spisateljice, Vesne Dedić i Vesne Radusinović, nedavno je kulminirala kada je poznato lice RTS-a odbilo da potpisuje svoju knjigu istog dana kad i koleginica. Naime, kako “Alo!” saznaje, autorki emisije “Balkanskom ulicom” zasmetalo je što će se njih dve istovremeno družiti sa svojim čitaocima.
- Poznato je da se njih dve već neko vreme baš i ne mirišu. Znajući za ovaj konflikt, čelnici njihove zajedničke izdavačke kuće “Laguna” su se potrudili da ih fizički razdvoje da ne bi dolazilo do neprijatnih situacija. Međutim, zbog nekih naznaka da će ipak doći do njihovog susreta, Dedićeva je razgovarala sa čelnicima izdavačke kuće kako bi saznala šta se dešava, rekavši da, ako do toga dođe, neće prisustvovati potpisivanju - tvrdi naš izvor koji je insistirao na anonimnosti.
- Na “Gracija šoping najtu” bilo je predviđeno da ja potpisujem knjige od osam do devet sati uveče u jednoj knjižari, i to je to. Vesna nije bila ni predviđena programom, tako da to nije tačno. Ja čujem ovih dana po gradu mnoge lažne priče o sebi koje plasiraju, pretpostavljam, oni kojima sam utrčala na teren i dala gol. Nemam razlog da pravim nikakve skandale, s obzirom na to da sam za tri meseca doživela deset izdanja svog romana “Zauvek u srcu” - rekla je za “Alo!” Vesna Dedić.
S druge strane, njena imenjakinja smatra da autorka pomenutog romana ne treba da se bruka.
- Ako već smatra da je dala gol, ne mora da se bruka i da se skida gola. Šalu na stranu, ne zanimaju me osobe koje su umislile da su napisale prvu knjigu na srpskom jeziku i da su veće od svetog Save, Andrića i Crnjanskog zajedno. Neka im je bog u pomoći jer znam da u njega ne veruju - rekla je kroz smeh Radusinovićeva za Alo.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin