Mira Banjac: Ni posle šest decenija na sceni, nisam se umorila od glume!

Mira Banjac: Ni posle šest decenija na sceni, nisam se umorila od glume!

Autor: | 24/10/2010

0

Mira Banjac (81) je već šest decenija na sceni i, kako priznaje, nije se umorila glume.
- Kakav umor i napor na snimanjima, meni posao pričinjava zadovoljstvo jer radim ono što stvarno volim! A i puna sam energije, u stvari, imam višak energije, pa moram negde da je utrošim - kaže legendarna glumica. Ona smatra da glumci nikada ne idu u penziju.
- Mislim da je to u prirodi posla jer glumac traje dok ga traži publika i dok ljudi hoće da gledaju jedno lice. Stanje u srpskoj kulturi je isto kao i stanje u državi. Kultura je uvek bila skupa i na margini, ali nikada neće umreti. Glumica je pohvalila i svoje mlade kolege, ali ne bi nikoga da izdvaja po imenu.
- Radila sam sa mnogim našim mladim glumcima i moram priznati da već desetak godina imamo sjajnu generaciju umetnika. Naša Akademija izbacuje mlade, obrazovane i vaspitane ljude - kaže Mira i otkriva koje uloge sada radi.
- Počinjem sa snimanjem filma "Beli lavovi" u režiji Lazara Ristovskog. Nastavljam i sa radom na seriji "Bela lađa", koju radimo već četvrtu godina. Mogu da vam kažem da će u ovom serijalu biti mnogo zanimljivo.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Mira Banjac