Virtuoz na violini Stefan Milenković i majstor na gitari Vlatko Stefanovski zajedno u Centru "Sava"

Virtuoz na violini Stefan Milenković i majstor na gitari Vlatko Stefanovski zajedno u Centru "Sava"

Autor: | 25/10/2010

0

Dva vrhunska muzičara - gitarista Vlatko Stefanovski i violinista Stefan Milenković - prvi put u karijeri održaće zajednički koncert! Njih dvojica će svirati u beogradskom Centru "Sava" 22. decembra i uveliko pripremaju repertoar, piše "Blic". Iako niko od sagovornika nije hteo da otkrije sve detalje, saznalo se da će Stefan Milenković prvi put svirati nešto što nije klasična muzika. Producent ovog izuzetnog koncerta je "Beogradska kulturna mreža", a ulaznice su u prodaji već od danas, na blagajni Centra "Sava". Ulaznice su podeljene u četiri kategorije, a cene su 1.650, 2.150, 2.450 i 2.850 dinara.
- Priliku da sviram sa Vlatkom shvatam kao veliku privilegiju - kaže Stefan i dodaje: - On je čovek od kojeg svaki muzičar može mnogo da nauči. Ima strašnu tehniku i ogromnu emociju, a to je spoj koji nekog muzičara učini velikim i izdigne ga od ostalih. Njegova reputacija je za svako poštovanje, a njegovo ime je već godinama sinonim za vrhunsko sviranje. Sama pomisao na ovaj koncert jako me raduje. Znam da su očekivanja velika, ali siguran sam da ćemo ih Vlatko i ja biti dostojni.
Sličnog stava je i virtuoz na gitari:
- Pratim Stefanovu karijeru još od kad je bio, kako su ga tada zvali, čudo od deteta. On je violinista svetskog renomea i zaista mi je zadovoljstvo i čast što ću svirati s njim. Interesantno je to što dolazimo iz različitih žanrova i mislim da ćemo napraviti jako zanimljiv spoj. Već na prvom sešnu video sam da se možemo prilagoditi jedan drugom i podsticati se međusobno" -
smatra Stefanovski.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti