Porodica Maje Žeželj izdala saopštenje

Porodica Maje Žeželj izdala saopštenje

26/10/2010

0

Porodica Maje Žeželj, zamolila je javnost za diskreciju i zahvalila se svima na lepim željama i podršci poznatoj voditeljki. Saopštenej Majine porodice prenosimo u celosti:
Naša Maja Žeželj je desetak dana na intenzivnom lečenju. U vezi toga, u pojedinim medijima  su se pojavili brojni, uglavnom, netačni fakti vezani za ovaj slučaj: od viška godina, načina dešavanja, temperatura, dijagnoza i sl. To, pored toga što predstavlja povredu privatnosti pacijenta zakonima zaštićenu, njoj ne može da pomogne. Porodici i njenim bližnjim stvara veliku i nepotrebnu bol.
Da bismo to sprečili, odlučili smo da izađemo sa ovim saopštenjem, nadajući se da će se prestati sa daljim spekulacijama o njenom zdravlju.
Njeno stanje je i dalje ozbiljno. Uočeni  su znaci poboljšanja, čvrsto verujemo da će se oporaviti, ali konačnu prognozu o dužini lečenja još nemamo. Dirnuti smo neverovatnom pažnjom, posvećenošću i požrtvovanjem lekara i kompletnog medicinskog osoblja Urgentnog centra i Kliničkog centra Srbije, kao i činjenicom da su brojni prijatelji uz nas. Zahvaljujemo svima koji su dali krv neophodnu za njeno lečenje, ali obaveštavamo javnost da to, za sada, više nije potrebno.
Posebno  zahvaljujemo nepoznatim poštovaocima, njih gotovo 140.000, koji su se skupili za samo 2 dana preko Fejsbuka i ponudili krv. Opet da istaknemo, za Maju više nije potrebna, ali je potrebna za mnoge druge. Mnogo nam znače brojne želje i molitve za Majin oporavak. To je ono što nam, pored snage Majinog organizma i truda lekara, daje snagu da izdržimo dalje.
Zahvaljujemo njenim kolegama iz onih medija koji su poštovali naše pravo na privatnost, čuvajući porodici preko potreban mir u ovakvoj situaciji. Od ovih drugih očekujemo da će ispoštovati to zakonom zaštićeno pravo i potrebu da o našim bolestima razgovaramo u krugu porodice i lekara.
Njena porodica

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin
Tagovi: Maja Žeželj