Alen i Tifa snimaju album sa Milijem

Alen i Tifa snimaju album sa Milijem

Autor: | 08/11/2010

0

Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa ovih dana u Beogradu pripremaju novi album “Trilogija” u saradnji sa Aleksandrom Milićem Milijem. Bivši pevači “Bijelog dugmeta” puni su elana.  Alen u intervjuu za "Blic" tvrdi da će novim albumom vratiti rokenrol na Balkan i smeniti narodnjake sa muzičkog trona na kojem su već dve decenije!

- I Tifa i ja smatramo da još imamo snage da ponudimo nešto novo. Nikada nisam bio u boljoj kondiciji. Videćete, ova kombinacija: “Miligram”, Tifa i Alen pokrenuće ponovo rok na Balkanu. Muzika koju je Mili napravio pomera iz petnih žila, struji u telu, a nije struja. (smeh) Ovo će biti novo “Bijelo dugme” 21. veka - samouvereno priča Alen.

On je posebno oduševljen činjenicom da im Marina Tucaković piše tekstove.

- Marina će na ovom albumu dokazati da je broj jedan na Balkanu. Ući će u prostor u kojem dosad nije bila, pisaće dvojici pevača koji su u “Jagodama” pevali najžešći hevimetal na ovom podneblju, koji su pevali najbolja i najlepša ostvarenja Gorana Bregovića: od arija do pop-rok songova i folk megahitova. Nije se Goran kao autor promenio kod Tife i kod mene, nego smo ga mi naterali da se menja jer je morao. Morao je bežati od hopa-cupa pesama koje su mu već bile preko glave, morao je modernizovati “Dugme”, morao je tražiti nove fanove jer je sve počelo ići do vraga. Goran je sa autorskim pesmama koje smo otpevali Tifa i ja postao veliki Bregović - smatra Islamović.

Sada se, kako ističe, otvara novo poglavlje u domaćoj muzici. Nakon suverene vladavine narodnjaka, rokenrol se vraća na scenu. Kaže da izuzetno uspešna povratnička turneja “Parnog valjka” to potvrđuje.

- Narodnjaci će početi da padaju i tonu. Koncert “Parnog valjka” je pokazatelj prvih promena, mi ćemo ih još ubrzati. Uzdrmaćemo temelje Balkana. Naši koncerti biće fantazija koja će biti isprepletena “Dugmetovim” pesmama, novim pesmama i pesmama iz produkcije “Miligram” koje ćemo Tifa i ja donositi na svoj način. “Trilogija” će biti CD koji će svi želeti da imaju u svom autu, stanu, kafiću, diskoteci. Videćete - u dahu priča Alen u pauzi snimanja u studiju.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin