Ministarstvo zdravlja tuži „Farmu" zbog pušenja!

Ministarstvo zdravlja tuži „Farmu" zbog pušenja!

Autor: | 20/11/2010

0

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica rijalitija „Farma", zbog kršenja zakona o pušenju prilikom snimanja i emitovanja programa. Ovo je jedna od četiri prekršajne prijave, koliko je ministarstvo podnelo od dana stupanja na snagu Zakona o zabrani pušenja. Ostale tri su usmerene protiv restorana koji nisu odredili čoveka koji će kontrolisati poštovanje ovog zakona u svom objektu. Portparol televizije Pink Tanja Vojtehovski kaže da se njena kuća nalazi u nezavidnoj poziciji, ali da će ispoštovati odluku ministarstva.
- Kada dođe prekršajna prijava, postupićemo kako ona nalaže i u skladu sa zakonom. Moram da istaknem da smo u vrlo nezgodnoj situaciji kada je rijaliti „Farma" u pitanju, jer po zakonu taj prostor kao mesto na kom se snima i emituje emisija spada u prostor koji je obuhvaćen novim zakonom da se u njemu ne puši. Međutim, treba imati u vidu da učesnici ove emisije žive u tom prostoru. Bez obzira na sve, ispoštovaćemo odluku - kaže za Press Tanja.
Kako Press nezvanično saznaje, čelnicima ovog rijalitija preti milionska kazna, a prekršajni postupak upućen je direktno direktoru i pravnom licu produkcije čiji je ovo projekat.
Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: farma

Najnovije vesti