Željko Bebek: Definitivno sam se razišao s Tifom i Alenom!

Željko Bebek: Definitivno sam se razišao s Tifom i Alenom!

Autor: | 22/11/2010

0

Trojica pevača legendarnog "Bijelog dugmeta" Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović definitivno su se razišli! Projekt "Kad bi bio Bijelo dugme" je završen i trojica pevača više nikada neće zajedno stati na binu. Islamović i Tifa sada nastavljaju sami i nastupaće pod imenom "Kad smo bili Bijelo dugme". Željko Bebek za ovo je doznao sasvim slučajno i ne krije svoje zaprepaštenje:
- Malo je reći da sam iznenađen. U šoku sam. Niko me ni o čemu nije obavestio nego sam sasvim slučajno doznao da Tifa i Alen pod novim imenom u Celju imaju koncert 25. decembra - kaže za "Dnevni avaz" Bebek. Iako već duže vreme među trojicom pevača ne cvetaju ruže, nesuglasice su kulminirale kada je Bebek odbio da sa Tifom i Alenom snimi novi CD pod firmom grupe "Bijelo dugme". Kategoričan je da ne postoji čovek koji za "Bijelo dugme" može napraviti pesmu izuzev Gorana Bregovića. A tvrdi da ni Brega to ne može danas.
- Vidim da su Alen i Tifa uzeli ista slova kao 'Bijelo dugme'. Ja s tim koncertom u Celju i s novim projektom nemam ništa. Mi smo završili zajednički put i sada ga nastavljaju dva momka pod imenom Alen i Tifa. E, sad što se oni tako nazivaju... Alen je i pre nego što je sve ovo počelo radio plakate na kojima je pisalo 'Kad sam bio Bijelo dugme'. Pa sam ja po pesmi naš projekt nazvao 'Kad bi bio Bijelo dugme'. I bila je to jedna lepa priča - priča Bebek.

Iako kaže da svojim bivšim kolegama želi sreću, ipak je skeptičan kada je reč o zajedničkoj karijeri Tife i Alena. - Ovo je trenutak kada se cela stvar svodi na male, beznačajne prostore, na nastupe po kafićima i diskotekicama. Ima li uopšte ekonomskog opravdanja? A sa stajališta 'Bijelog dugmeta', to je porazno!" - ogorčena je rok legenda.

Na kraju, ističe da je nakon pet godina podvukao crtu ispod te priče i da ide dalje. 
- Alen i Tifa su mi pobegli u jednom trenutku. Više ih nisam mogao držati pod kontrolom. Otišli su u skroz drugom smeru -
zaključuje Bebek. Nakon što je saznao za "osamostaljenje" Alena i Tife, Željko nije kontaktirao s njima. 
- Nemam s njima kontakta. Mi smo svakako samo poslovno sarađivali. Nismo mi prijatelji da bismo telefonirali -
rekao je Željko Bebek.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin