Sergej Trifunović dobio ulogu pored Džona Kjuzaka u filmu o Egaru Alanu Pou

Sergej Trifunović dobio ulogu pored Džona Kjuzaka u filmu o Egaru Alanu Pou

Autor: | 24/11/2010

0

Sergej Trifunović, naš popularni glumac, ovih dana učestvuje u dva velika projekta. Autor je i voditelj nove muzičke emisije "Hitorama” koja će od 26. novembra ići petkom na MTV-ju, a zajedno sa Džonom Kjuzakom snima holivudski film "The Raven”. Pored obaveza koje ima kao voditelj koji promoviše rokenrol, Sergej ne zapostavlja ni glumu kao svoj osnovni poziv, pa tako trenutno u Beogradu s holivudskom zvezdom snima film nazvan po čuvenoj pesmi Edgara Alana Poa.
- Nisam zbog 'Hitorame' propustio uloge. Snimam sa Džonom Kjuzakom, to je film o poslednjim danima Edgara Alana Poa. On igra Poa, ja igram jednu malu ulogu, i to je to. Ništa specijalno - kaže Segej Trifunović za "Blic”. Film "The Raven” režira Džejms Mektig, autor poznatih filmova "Ninja Assasin” i "V for Vendetta”, a govori o pet poslednjih dana života Edgara Alana Poa (Džon Kjuzak), kada serijski ubica odvede njegovu verenicu (Alis Iv), pa pisac zajedno sa detektivom (Luk Evans) kreće u potragu. Veći deo filma se snima u Srbiji, pa će biti interesantno videti i kako je u Beogradu dočarana atmosfera iz Baltimora 1849. godine. Za sada to zna samo Sergej, koji ponosno stoji i iza emisije "Hitorama” u kojoj vodi program uz Idu Prester, pevačicu  hrvatske grupe "Lolobriđida".

Inače,glumac tvrdi da ne zna nijednu pesmu Cece Ražnatović i u svoj muzički šou poziva Lepu Brenu, ali samo ako zapeva rok!

- U 'Hitorami' ćemo ugostiti Lepu Brenu, ali samo ako pokaže da zna da peva nešto mimo svog turbo-folka! Ta vrsta muzike postala je opasna mašina i nije čudo što ti pevači imaju svoje emisije poput 'Grand parade', 'Zam parade', 'Đinđi-minđi'... Ja im ne zameram, svaka im čast! Međutim, to je muzičkom projektu koji ja vodim podsticaj da rokenrol vratimo na muzičku scenu - kaže Sergej za "Press". On tvrdi da su rokeri sami krivi što su izgubili bitku sa narodnjacima. 
- Ljudi koji se kod nas bave rok muzikom ispustili su jednu važnu stvar koja se u međuvremenu dogodila - marketing. Rokerima je bilo ispod časti da se 'guze', pa su izgubili medijski prostor zbog čega su postali supkultura. Sećam se da smo u u srednjoj školi imali dva učenika koji su slušali narodnjake. Njih dvojica su bili sa sela i tu muziku su slušali tajno, jer tada je to bilo neshvatljivo. Danas je obrunuta situacija, sramota je ne slušati narodnjake -
kaže Sergej, i otkriva da je bilo sramota što u centru Zagreba nije znao reči Cecine pesme "Beograd":
- Bio sam kod dobrog prijatelja, koji je imao klub u centru Zagreba. Kada me je ugledao, poručio je za mene Cecinu pesmu 'Beograd'. Svi su znali reči te pesme, osim mene! Kada sam se osvrnuo oko sebe, pojela me sramota zbog toga!
Izvor: Blic, Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još