Bojana Barović provela četiri dana u manastiru: Ovo je mesto gde kada kročim zaboravljam sve brige

Bojana Barović provela četiri dana u manastiru: Ovo je mesto gde kada kročim zaboravljam sve brige

Autor: | 08/01/2018

0

Manekenka Bojana Barović, supruga Nikole Rokvića i mama jedne malene Leone, Božić je dočekala sa svojom porodicom u manastiru Mileševa, gde kod svog kuma arhimandrita Leontija provode najmirnije i najlepše dane.

Bojana je ovo iskustvo želela da podeli sa svima i da objasni zašto joj je ovaj boravak u manastiru važan i koliko joj znači:

- Proveli smo četiri dana u manastiru Mileševa. Nije prvi da smo ovde, i nije prvi put da se ovako osećam, ali jeste prvi put da želim da podelim svoja osećanja sa vama - započela je svoje obraćanje Bojana i naglasila da dok nije počela da dolazi u manastir nije bila previše upućena u život koji se vodi u njima.

- Priznajem da sam bila od onih koji su jako malo znali o životu u manastiru i uopste o monaškom životu. Zahvaljujući našem divnom kumu arhimandritu Leontiju i čestim posetama, imala sam prilike da upoznam ovaj način zivota i ove divne ljude koji su dali svoj život za Boga i za sve nas. Ovo je mesto gde kada kročim zaboravljam sve brige i misli koje me svakodnevno u opterećuju, iza čijih zidina mi vreme stoji, mesto gde nikada ne čujem ružnu reč, mesto gde je osmeh iskren a radost u očima istinsko duhovno stanje, mesto gde ne osuđujem jer znam da me ne osuđuju, mesto gde dobijem nadu i snagu za predstojeće dane, mesto gde se duhovno napunim dubokim razgovorima i jedino mesto gde upoznajem ljude i bez mnogo reči i ja i oni znamo da smo ovde da budemo bolji! Mir Božiji, Hristos se rodi! - poručila je lepa supruga Nikole Rokvića.

hellomagazin.rs/m.g. Mirko Tabašević/hello/arhiva