Milan Vasić: Saradnja sa Ljubišom Samardžićem me je naučila da svako dobije svoju šansu

Milan Vasić: Saradnja sa Ljubišom Samardžićem me je naučila da svako dobije svoju šansu

Autor: | 20/03/2018

0

Mada ga trenutno gledamo u reprizi savremene komedije "Pevaj, brate"  u ulozi repera Uroša Džemića U-Džejla, Milan Vasić posebno uživa u snimanju epohe. A, imao je priliku da zaigra u serijama i filmovima koji prikazuju drugačije vreme od ovog koje danas živimo. Pored toga što je sarađivao sa mnogim rediteljima i "oživeo" kultne formate "Ono naše što nekad bejaše", "Ranjeni orao", "Greh njene majke", "Miris kiše na Balkanu", drama "Konji vrani" ostavili su poseban trag u njegovoj karijeri. U vreme kad je film sniman, Vasić nije mogao ni da zamisli da će sarađivati sa jednim od najvećih srpskih glumaca - Ljubišom Samardžićem.

- O takvim stvarima ne smeš ni da maštaš! Tada nisam razmišljao o glavnoj ulozi i radu sa tako velikim imenom. Sve mi je izgledalo polunemoguće, ali na ovom primeru sam naučio da čovek mora da bude uporan i strpljiv, da nikad ne odustaje i ne klone duhom, jer na kraju svako dobije svoju šansu.


Vasić smatra da bogatu istoriju srpskog naroda treba pametno iskoristiti i snimiti značajna dela, koja će u istom trenutku obrazovati i zabaviti gledaoce.

- Naš narod obožava takvu tematiku, a Srbija je toliko bogata istorijom da je žalosno raditi bilo šta drugo. Treba stvarati najrazličitije programe, ali istoriju treba pametno iskoristiti. Dragan Bjelogrlić je pronašao pravi način kako da napravi hit, pa je serija "Senke nad Balkanom" postala svetsko delo. Zato ne treba trošiti novac na jeftine priče, loš scenario i nekvalitetnu ekipu, već ih kanalisati na prave stvari.

Najdraža filmska uloga našem sagovorniku je, naravno, Sava Lađarski ("Konji vrani"), a pozorišna Don Žuan, koga je uspešno stvarao na daskama leskovačkog teatra, te je usledila i nagrada. Kaže nam da bi sada voleo da pred kamerama dočara lik Živojina Mišića.

- Trebalo bi da se snimi film o njemu, jer on to zaista zaslužuje - poručuje glumac.

Trenutno, kao slatkorečivi grof Anton Bokalović, naslednik nekada velikog imanja koje je njegovoj porodici oduzeto posle Drugog svetskog rata, mrsi konce junacima serije "Komšije" vešto skrivajući svoje prave namere.

Ekipa serije "Pevaj, brate"

- Srećan sam što sam zaigrao u četvrtoj sezoni ove komedije i iskusio saradnju sa rediteljem Milanom Karadžićem. Moja uloga je odlična i po mnogo čemu slična prevarantu Hlestakovu, kog igram u pozorišnoj predstavi "Revizor" - kaže Vasić.

MUZIKA KAO STRAST

Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan... Stihovima Dejana Cukića mogla bi da se opiše strast Milana Vasića prema muzici. Poznati glumac rado zapeva u javnosti, ali samo za svoju dušu.

- Volim da pevam i ne bežim od toga, ali ne i kad me neko sili da to činim. Ipak, često uzmem mikrofon u ruke, čak i ako mi ga niko ne nudi - objašnjava nam kroz osmeh. - Uvek pevam za sebe i to uglavnom kosovske, makedonske i bosanske etno-pesme.

Hellomagazin.rs
Tagovi: Milan Vasić