Olivera Viktorović: Žao mi je što Đoša neće moći da pogleda seriju

Olivera Viktorović: Žao mi je što Đoša neće moći da pogleda seriju

Autor: | 29/03/2018

0

U blizini manastira Studenica svoje poslednje scene snimio je Bogoljub Mitić Đoša, a njih ćemo u nedelju videti u novoj epizodi „Nemanjića“.

Uz pokojnog glumca iz Vlasotinca u pomoć ranjenom Stefanu Prvovenčanom priskočili su njegova supruga i sin u tumačenju Olivere Viktorović i Vučića Perovića.

- Đoša se radovao snimanju „Nemanjića“. Imao je potrebu da radi nešto drugo, odigra i ozbiljnu dramsku ulogu, a ne samo laku zabavu. Reditelji su na njega gledali kao na estradnog lika, on je kao glumac mogao i želeo još puno toga da pokaže - kaže Olivera za Kurir.

Glumica ističe da nije mogla da veruje da će se tog 15. marta 2017. dogoditi i njihov poslednji susret.

- Đoša nas je u pauzama zabavljao. U seriji igra dobrog čoveka, sličnom sebi privatno, samo što nema vlasotinački akcenat. Šalio se da može da igra i ozbiljne stvari. Teško se kretao i onda sam mu rekla da se mnogo ugojio, a on je obećao da će da smrša. Nisam tada ni mogla da sanjam da ću ga videti poslednji put.

Olivera priznaje da ne prati „Nemanjiće“, ali da će u nedelju biti uz male ekrane.

- Serija je bila lepo napisana. Đoši i meni su dali da igramo ljude iz naroda koji prodaju ugalj. Mladi Vučić Perović nam je sin, koji postaje vitez. Naša scena snimljena je prvog dana, a sreli smo na setu i Nadu Šargin i Vojina Ćetkovića - kaže glumca.

Ona očekuje nakon emitovanja dobre kritike.

- Nadam se da se nismo obrukali. Žao mi je što Đoša neće moći da pogleda seriju. Mi glumci gledamo da svoj posao uradimo najbolje. Za propuste o kojima se polemiše odgovorni su drugi - zaključuje Olivera Viktorović.

Bogoljub Mitić Đoša preminuo je iznenada juna prošle godine, u 49. godini, od posledica srčanog udara, dok je još snimana serija „Nemanjići“.

Bogoljuba Mitića su svi u ekipi „Nemanjića“ zvali Đoša, po liku koji je tumačio u seriji „Porodično blago“.

- Moj lik je bio ratnik, ali je pobegao u šumu da pravi ugalj, da bi sačuvao sina. Ja sam pacifista. Imam sreće što ponovo snimam za RTS, koji jedini radi ozbiljnu seriju - rekao je tada Đoša.

hellomagazin.rs RTS/Promo