Nenad Jezdić: Ambicija je potrebna, ali problem nastaje kada čovek izgubi svaki princip

Nenad Jezdić: Ambicija je potrebna, ali problem nastaje kada čovek izgubi svaki princip

Autor: | 30/03/2018

0

Glumac Nenad Jezdić igraće glavnu ulogu u predstavi "Kralj Betajnove" u režiji Milana Neškovića. U ovom pozorišnom komadu, čija je premijera 3. aprila u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, poznati glumac igra samoproklamovanog kralja Jozefa Kantora.

-Piščev junak Kantor ima surovu ambiciju. Ona je u životu potrebna, ali problem nastaje kada u njoj čovek izgubi svaki princip. Samozvani kralj gubi i emociju, a bez nje nema života, rekao je Jezdić za "Večernje novosti".

-Jozef je samozvani kralj, a jako je surovo, užasno i ludo kada neko za sebe tako nešto može da kaže. Vešto ćemo ispričati iskonsku pozorišnu priču o tome da bez obzira koliko je neko samozvani kralj, on ima svoj emotivni život. Ukoliko taj emotivni život ne raskrinka ono ljudsko u njemu, sve je uzalud. Jozef i sam u jednom trenutku kaže: 'Šta će mi sva vlast kad nemam nikog ko bi voleo mene i moju vlast?-, istakao je glumac za "Informer".


"Kralj Betajnove" je prva predstava koja je odigrana u JDP-u pre 70 godina, a u novoj postavi, osim Jezdića, igraju i Vojin Ćetković, Miša Janketić, Nebojša Milovanović, Milena Živanović, Vučić Perović.
Hellomagazin.rs Stefan Tomasevic/Ataimages/Instagram
Tagovi: nenad jezdić

Pročitajte još