Nela Mihailović i Vladimir Petričević: Upoznali su se jednog petka 13. pre 20 godina i  još uvek se vole istim žarom

Nela Mihailović i Vladimir Petričević: Upoznali su se jednog petka 13. pre 20 godina i još uvek se vole istim žarom

Autor: | 09/04/2018

0
Foto Jelena Jovanov Gloria

Bračni par umetnika, glumica Nela Mihailović (48) i muzičar i kompozitor Vladimir Petričević (51) proslavili su prošlog oktobra dve decenije braka. U tih 20 godina stalo je, kako uglas kažu, mnogo emocija, veselja, tuge, bola, divnih zajedničkih trenutaka, uspešnih i teških perioda i, što im je oboma najvažnije, beskrajno puno ljubavi prema kćerkama Marti i Petri.

Pošto su se upoznali jednog petka 13, 1996, potom se i venčali u petak 13, a to je i datum kad im je rođeno prvo dete, nema sumnje da je za njih to najsrećniji dan. A da li su onog prvog petka 13. pomislili da će posle više od dve decenije biti zajedno?

Vladimir: Dobro pitanje, baš ste me nasmejali. Kad smo započinjali zajednički život, prognoze baš i nisu bile neke, da budem iskren. Ona mlada, talentovana glumica tek na početku karijere, ja u tom trenutku već afirmisani muzičar, koji je upravo napustio rokenrol i odlučio da bude, zamislite, kompozitor primenjene muzike u Srbiji devedesetih. Možete misliti koliko je to u onom ludilu, bedi i primitivizmu devedesetih delovalo perspektivno. Međutim, mi se na to nismo obazirali, bili smo vredni i uporni, verovali smo jedno u drugo i eto nas danas ovde gde jesmo.

Nela: Apsolutno da. Bila sam toliko zaljubljena i toliko ubeđena da sam srela čoveka svog života da uopšte nisam sumnjala u to.

Vi ste dokaz da postoji ljubav na prvi pogled, počeli ste vezu posle samo pet dana poznanstva, verili se nakon dva meseca zabavljanja, venčali posle pola godine, i, kako je Nela više puta ponovila, nikad se niste pokajali zbog toga. A koliko ste se menjali jedno zbog drugog?

Vladimir: Mnogo. Da nismo, ne bismo ni potrajali. Ljudi počnu da žive zajedno pa pokušavaju da onog drugog saviju prema sebi, samo da ne bi menjali sebe i svoje navike. Mislim da smo oboje od onog drugog napravili bolje i mudrije ljude nego što smo bili pre 20 godina.

Nela: Naravno da smo se menjali, osluškivali se međusobno, uticali jedno na drugo, poveravali se jedno drugom, stvarajući sopstveni svet u kome smo zajedno postajali bolji i jači.

Kako biste opisali vaših prvih 20 godina braka?

Vladimir: Puno svega – ljubavi, veselja, tuge, bola, lepih zajedničkih trenutaka, posla, uspešnih, ali i teških perioda, divnih zajedničkih prijatelja koje smo stekli, neke smo, nažalost, i izgubili. I beskrajno mnogo ljubavi prema našim kćerkama, koju nam one višestruko uzvraćaju.

Nela: Ne umem da kažem preciznije nego što je Vlada odgovorio.

Foto Jelena Jovanov Gloria

 

Kad vas pitaju da otkrijete recept za trajanje, šta kažete?

Vladimir: Nema tu šta da se krije, zaista. Po mom mišljenju, brakovi propadaju uglavnom zbog ljudske gluposti, sebičnosti, lenjosti ili nezrelosti. Često zbog svega toga zajedno.

Nela: Za brak je najvažnije uzajamno poverenje i mnogo razgovora, a ljubav se podrazumeva - rekla je glumica u intervjuu za Gloriju.

hellomagazin.rs Jelena Jovanov/Antonio Ahel

Pročitajte još

Najnovije vesti