Tijana Bogićević: Sve se u životu dešava kako treba i kada treba

Tijana Bogićević: Sve se u životu dešava kako treba i kada treba

Autor: | 10/04/2018

0
ATA images

Prošlogodišnja predstavnica Srbije na "Evrosongu" u Ukrajini, Tijana Bogićević, uskoro će publiku u Srbiji obradovati prvim studijskim albumom čije je snimanje nedavno završeno.

Mada već godinama živi u Bostonu sa suprugom, muzičarom Markom Robertsonom, nije prekinula poslovne veze sa Srbijom. Pop pevačica naglašava da je učešće na evrovizijskom takmičenju ubrzalo njenu odluku da ranije objavi diskografski prvenac.

- Pesme su snimljene, samo još treba da se uradi miks - kaže za "Novosti" Tijana Bogićević. - Pao mi je kamen sa srca što sam napokon završila album koji je u mejnstrim pop stilu. Kad je reč o pop muzici, kod nas je sve to pomalo izmešano. Volim jake i snažne pesme koje će biti sjajno otpevane. Ne vodim se time da bi trebalo da se "pripitomim" i smirim kako bi svako mogao te pesme da pevuši, već da dam ono što najbolje mogu. Biće to kvalitetan album sa dobrim melodijama i tekstovima. Mislim da će ostati i da će se dugo slušati.

Znači li to da će vas publika češće viđati u Srbiji?

- Tako je, prošle godine sam pola godine bila ovde, a ostatak vremena sam provela u Americi. Kada bude objavljen album ostaću ovde nekoliko meseci kako bih promovisala pesme, a nadam se da će od jeseni biti i koncerata. Moj život i karijera odvijaće se definitivno na relaciji Srbija - Amerika, ali se neću za stalno vraćati ovde, jer tamo takođe imam uspešan posao sa suprugom. Ne bih mogla da budem na jednom mestu.

 

Da li planirate da snimite album i u Americi?

- Ne, ali uvek imam ambicije. Kad se pojavi prilika, ja je zgrabim, ne čekam niti se kolebam. Sve se u životu dešava kako treba i kada treba. Nisam osoba koja je stalno u grču jer mora nešto da uradi, naprotiv smatram da bi trebalo svakodnevno da radimo na tome da budemo bolji jer nas to dovodi bliže cilju.

Šta se promenilo u važem životu posle "Evrosonga"?

- Ljudi me sada uglavnom prepoznaju, "Evrosong" mi je dao vetar u leđa da završim ovaj album. Snimila bih ga i objavila svakako, ali možda ne tako brzo. Učešće na tako značajnom muzičkom takmičenju bio je veliki korak napred.

 

Kako vam se dopada pesma "Nova deca" kojom će nas "Balkanika" predstavljati u maju u Lisabonu?

- Dopada mi se jer je u drugačijem fazonu i nadam se da ćemo dobro proći. Grupa "Balkanika" je ozbiljno ime u muzici, verujem da će zbog toga dobiti dosta glasova publike i naše dijaspore i da će uložiti u promociju jer je to najvažnije. Od žirija će sigurno dobiti dovoljno poena. Mislim da o ulasku u finale ne bi trebalo ni da razmišljamo i da ćemo se dobro plasirati.

Predstavljali ste nas sa modernom pesmom, a sada na "Evrosong" idemo sa kompozicijom u kojoj dominira etno. Šta bolje prolazi?

- Uvek dajem prednost dobroj pesmi i promociji. Zavisi od izvođača i pesme koja mora da ima neku priču oko koje se pravi neki koncept. Uz dobru promociju dobar plasman je zagarantovan.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images